ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ İCRA SANATLARI FAKÜLTESİ 1. SINIFTAN 8. SINIFA KADAR YARI ZAMANLI MÜZİK EĞİTİMİ PROGRAMI

ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ, İCRA SANATLARI FAÜLTESİ 1. SINIFTAN 8. SINIFA KADAR YARI ZAMANLI MÜZİK EĞİTİMİ

ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ
İCRA SANATLARI FAKÜLTESİ
1. SINIFTAN 8. SINIFA KADAR YARI ZAMANLI MÜZİK EĞİTİMİ

İletişim

Herhangi bir sorunuz olduğunda bizlere Üniversitemiz İcra Sanatları Fakültesi aracılığıyla ya da e-posta ile yze@mgu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

İşbirliğiniz ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

Yarı Zamanlı Müzik Eğitimi Koordinatörlüğü

Telefon: 03124860386 / 1764 -1517
GSM: 05333168282
E-posta: yze@mgu.edu.tr

Adres: Turan Güneş Bulvarı Yukarı Dikmen Mahallesi, Neşet Ertaş Caddesi,
No:4 06550 Oran Çankaya/Ankara

Başvuru için gerekli belgeler

* Başvuru Formu ( Formu indirmek için TIKLAYINIZ )
* Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
* 250 TL başvuru ücreti

Sınav başvurusu online yapılmaktadır. Belirtilen banka hesabına sınav başvuru ücretini yatırdıktan sonra, başvuru formu, adayın nüfus cüzdanı fotokopisi ve başvuru ücretinin yatırıldığına dair dekontu yze@mgu.edu.tr adresine göndermeniz yeterlidir.

Velilerin Dikkatine,

Başvuru Formu veli tarafından doldurulup imzalanmalıdır.

Başvuru dilekçesinde yer alan ‘Öğrenim Durumu’ kısmına adayın 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında öğrenim göreceği sınıf yazılmalıdır.

İmzalı başvuru formu ve başvuru için istenen diğer belgeler tek bir e-posta içerisinde yze@mgu.edu.tr adresine gönderilmeli, e-postanın konu kısmına öğrencinin ad-soyad bilgileri yazılmalıdır.

Başvuru ücretinin yatırılacağı hesap bilgileri:

Birim Adı - Hesap Adı Banka Adı Hesap No IBAN No Vergi Kimlik No
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi
İcra Sanatları Fakültesi
Halk Bankası A.Ş 44100012 TR69 0001 2009 1940 0044 1000 12 0700913577

Aday Kabul Sınavları

Üniversitemiz Yarı Zamanlı Müzik Eğitimi programına, iki aşamadan oluşan müzikal algı sınavıyla öğrenci alınacaktır.

1. Aşama: Baraj Sınavı

Baraj sınavında, adayların seçtikleri branşların gerektirdiği duyuş ve müzikal algı değerlendirmesi yapılır. Adaylardan tek ses, iki ses, üç ses duyma, melodi ve ritim tekrarı egzersizlerine yeterli düzeyde karşılık vermesi beklenmektedir. Bu sınavda 100 tam puan üzerinden 70 tam puan ve üzeri alan öğrenciler ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanırlar.

2. Aşama: Kesin Kabul Sınavı

Kesin kabul sınavında, adayların seçtikleri branşların gerektirdiği duyuş ve müzikal algı değerlendirmesi yapılır. Bu aşamada, adayın seçtiği branşın gerektirdiği fiziki uygunluk da değerlendirilmektedir. Adaylardan tek ses, iki ses, üç ses duyma, melodi ve ritim tekrarı egzersizlerine iyi düzeyde karşılık vermesi beklenmektedir. Değerlendirmede adayın genel yeteneği, müzikal algıda refleksi ve fiziki uygunluğu da göz önünde bulundurulur. 100 tam puan üzerinden 70 tam puan ve üzeri alan adaylar, en yüksek puandan başlanarak kontenjan sayısına göre sıralanır ve asil öğrenci olmaya hak kazanırlar.

Sınav Tanıtım Semineri ve Hazırlık Dersleri

Sınava başvuran adaylar ilan edilen tarihlerde sınava hazırlık amacıyla gerçekleştirilecek seminerlere katılım sağlayabileceklerdir.

Adayların sınav koşullarına uyum sağlayabilmeleri ve sınavda sorulacak müzikal algı egzersizleri konusunda deneyim kazanmalarını sağlamak için üniversitemiz öğretim elemanları tarafından verilecek hazırlık derslerine katılmaları gerekmektedir.

Seminer ve hazırlık dersleri için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Sağlık Kontrolü ile İlgili Bilgiler

Önemli Bilgi: Sağlık Raporu yalnızca her iki aşamayı da başarıyla geçen ve asil öğrenci olmaya hak kazanan öğrencilerden istenecektir.

Öğrenci kabul sınavlarının her iki aşamasını da başarılı olarak geçen adaylar kesin kayıt yaptırmaya hak kazanacaklardır. Kesin kayıt yaptıracak adayların Resmi Sağlık Kuruluşları veya tam teşekküllü bir hastanede yapılacak sağlık kontrolünden geçerek sağlık raporu almaları gerekmektedir. Yapılacak olan kontrollerin amacı, adayın gelecekte öğrenimini engelleyebilecek herhangi bir sağlık durumunun önceden saptanabilmesidir. Kesin kayıt yaptıracak adayların, göz, kulak-burun-boğaz, ortopedi birimleriyle ile ilgili bedensel veya zihinsel bir engeli olmaması şartı aranmaktadır.

Branşlar ve Sınıflar

Yarı Zamanlı Müzik Eğitimi programında Saz, Ud, Tanbur, Ney, Kemane, Piyano, Keman, Viyolonsel, Viyola, Flüt, Gitar, Fagot, Obua, Korno, Klarnet(Klasik Batı Müziği) enstrumanları ile Solfej ve Ritmik Okuma dersleri verilmektedir.

İlkokul 1.2.3.4. sınıflar ve Ortaokul 5.6.7.8. sınıflarda öğrenim gören her yaş grubundan öğrenci kabulü sağlanmaktadır.

Dersler ve Ders Süreleri

Yarı Zamanlı Müzik Eğitimi yalnızca hafta sonu Cumartesi-Pazar günleri verilmektedir.

Eğitim haftada bir kez 1 branş(enstrüman) dersi, 1 Solfej-Ritmik Okuma dersi olarak programlanacaktır. Branş dersleri bireysel, Solfej-Ritmik Okuma dersleri toplu ders şeklinde verilmektedir. Ders süreleri 40’ar dakikadır.

Solfej-Ritmik Okuma derslerinde gruplar öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıflara göre belirlenecektir.

(Grup1) 1. Sınıf
(Grup2) 2. ve 3. Sınıf