'YUNUS’UN DİLİ, SANATIN RENGİ' ULUSAL JÜRİLİ KARMA SERGİ

“YUNUS’UN DİLİ, SANATIN RENGİ” ULUSAL JÜRİLİ KARMA SERGİ

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi 2021 Aralık ayı içinde “Yunus’un Dili, Sanatın Rengi” isimli görsel sanatların tüm alanlarını kapsayan Ulusal Jürili Karma Sergiye ev sahipliği yapacak.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi 2021 Aralık ayı içinde “Yunus’un Dili, Sanatın Rengi” isimli Ulusal Jürili Karma Sergi düzenliyor. Üniversitemiz sizleri de “Yunus’un Dili, Sanatın Rengi” isimli Ulusal Jürili Karma Sergiyi katkıda bulunmaya davet ediyor.

Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen serginin amacı ise insan ve doğa sevgisini temsil eden, Türk dili ve kültürünün en önemli isimlerinden biri olan Yunus Emre’nin şiirlerinin, unutulmayan sözlerinin yorumlanarak özgün sanat eserlerinin ortaya çıkarılması ve sergilenmesi olarak belirlendi.

“Yunus’un Dili, Sanatın Rengi” isimli sergi görsel sanatların tüm alanlarını (Resim, Grafik, Seramik, Heykel, Geleneksel Türk Sanatları, Özgün Baskı vb.) kapsayan Ulusal Jürili Karma Sergi olarak düzenlenecek etkinliğin başvuruları 10 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek.

Vefatının 700. Yılı olması nedeniyle 30 Ocak 2021 tarih ve 31380 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın 2021/1 Sayılı Genelgesi gereğince alınan kararla 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı (Bizim Yunus)” olarak kabul edilmişti.

Sergi Düzenleme Kurulu

Ek Belgeler: