Hakkımızda

Eğitim öğretime 2019 yılında başlayan Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim dili Türkçedir. Amacı çağdaş bilgilerle donatılmış Görsel Sanatlar öğretmeni yetiştirmektir.

Bu kapsamda öğrencilerin yaratıcı yetenekleri izlenerek II. sınıftan itibaren resim, grafik, heykel vb. ana sanat atölyelerinden birinde kişisel gelişmelerine imkan verilmeye çalışılmaktadır. Burada amaç, öğrencilere temel sanat kültürü ve sanat eğitimi formasyonu vermek; sanatsal yaratıcılığı geliştirmektir. Görsel Sanatlar Eğitimi lisans programı; alan bilgisi, genel kültür ve pedagojik formasyona ilişkin derslerden oluşmaktadır. Dersler teorik ve uygulamalı olarak yapılmaktadır. Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümü mezunları ilk ve ortaöğretim kurumlarında görsel sanatlar öğretmenliği yapabilmektedir. Ayrıca, sanat alanlarında kamu veya özel sektörde çalışma imkânına da sahiptirler. Sanatçı olarak kişisel atölyelerinde çalışmalarını sürdürebilir, sergiler açarak sanatlarını icra edebilirler.