Arş. Gör. Berk Tunga TAŞ

Berk Tunga TAŞ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
SES EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

1993 yılında Ankara’da doğmuştur. 1998 - 2002 yılları arasında Oluşum Tiyatrosu Drama Atölyesi’nde “Yaratıcı drama” ve “Eğitimde drama” atölye çalışmalarına katılmış, 6 yaşında ilk sahne deneyimini yaşamıştır.

2010 yılında Mamak Belediyesi Konservatuvarı’nda Türk Müziği alanında eğitimine başlamış, aynı yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Klâsik Türk Müziği Gençlik Korosu’na katılarak birçok konserde bulunmuştur.

2013 – 2015 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatroları’nda Semih Sergen’in yazdığı, rejisörlüğünü yaptığı ve oynadığı “Mevlânâ Aşk ve Barış Çığlığı” adlı okuma tiyatrosunda kudümzen olarak görev yapmıştır.

2016 yılında Gazi Üniversitesi’nde “Pedagojik Formasyon Eğitimi” almıştır.

2017 yılında Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuş, 2021 yılına kadar öğretim elemanı olarak mezunu olduğu bu kurumda ses eğitimi derslerini yürütmüştür.

2018 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Tezli Yükseklisans Programı’nı kazanan Berk Tunga Taş, 2021 yılından itibaren Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcrâ sanatları Fakültesi Ses Eğitimi Bölümü’nde çalışmalarını sürdürmektedir.