Dr. Öğr. Üyesi Ali ALİZADE

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
KOMPOZİSYON VE ŞEFLİK BÖLÜMÜ

Ali Alizade (1961)

1968 – 1979 yılları arası Bakü Bülbül Orta İhtisas Müzik Okulunda Keman ve Viyola üzerinden eğitim almış.

1979 - 1985 yılında Bakü Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümünde okumuş. (Lisans/Yüksek Lisans) Kompozisyon Hocası Prof. Ferec Karaev olmuş.

1987 – 1999 Bakü Devlet Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Bakü Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak görev yapmış.

1999 – 2011 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Müzik Anabilim Dalında çalışmış. Üniversite Orkestrasının Şefliğini yapmış.

2013 – 2018 Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalında çalışmış. Hacettepe Üniversitesi Gitar Orkestrasının (HÜGO) Şefliğini yapmış.

2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Kompozisyon Sanat Dalında Sanatta Yeterlik Programından mezun olmuş. Danışmanı Prof. Metin Munzur olmuş.

2018 yılından 2021 yılının mart ayına kadar Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümümde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmış. Kompozisyon Anasanat Dalı Başkanı görevini yürütmüş. SDÜ Akademik Oda Orkestrası Şefliğini yapmış.

2021 yılının mart ayından bu yana Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra akültesi Kompozisyon ve Şeflik Anasanat Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ödüller:

1985 Moskova Beste Yarışması – 1. Ödül.

1998 Azerbaycan’daki BMT Temsilciliğin Ödülü.

Eserleriyle katılmış olan başlıca etkinlikler:

1985 - Moskova Müzik Festivali (Moskova, Rusya)

1989 - Bakü “Yüzü Zirveye” Uluslararası Müzik Festivali (Bakü, Azerbaycan)

1992 – 1.Kiev Uluslararası Müzik Festivali (Kiev, Ukrayna)

1993 – 2. Kiev Uluslararası Müzik Festivali (Kiev, Ukrayna)

1996 – “Asian Music Week” Uluslararası Müzik Festivali (Manila, Filipinler)

2000 – “Asian Music Week” Uluslararası Müzik Festivali (Yokohama, Japonya)

2001 – “Music Word Tour” Uluslararası Müzik Festivali ( Almanya, Hollanda, Belçika)

2001 – 21. Berlin Müzik Festivali (Berlin. (Almanya)

2008 – “Zamanla Yüz yüze” Uluslararası Müzik Festivali (Bakü, Azerbaycan)

2016 – Zamanla Yüz Yüze” Uluslararası Müzik Festivali

Eserlerinin arasında Orkestra, Oda Müziği, Sahne Eseri ve Orkestra için düzenlemeler.