Dr. Öğr. Üyesi Ceyla GANİOĞLU

Ceyla GANİOĞLU

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
İCRA SANATLARI FAKÜLTESİ | ÇALGI EĞİTİMİ BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI | ÇALGI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

Lise eğitimini Bilkent Müzik Hazırlık okulunda Vanya Millanova de Keyser ile tamamladı. Bu dönem içinde birçok yarışmalara katıldı ve konserler verdi.

2000'de Çorum Valiliği'nin düzenlediği Genç Yorumcular Oda Müziği Yarışması'na "Grup Rondo" ile katıldı.

2002 yılında Fransa'da Ville de Canet Roussilan Turizm, Kültür ve Spor Festivali kapsamındaki yarışmada diploma, 2006 yılında da Moskova'da düzenlenen "Klasik Kültür Mirası" yarışmasında üçüncülük kazandı. Aynı yıl ünlü kemancı Cihat Aşkın'ın CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) projesine katıldı. Bu proje kapsamında Türkiye’nin bir çok şehri ve Kıbrıs’ta konserler verdi.

Bilkent Senfoni Orkestrası, Bilkent Oda Orkestrası, Hacettepe Akademik Orkestra, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası ve Azerbaycan Filarmoni Orkestrasıyla solo konserler verdi. Işın Metin, Rauf Abdullayev, Erol Erdinç, Alessandro Cedrone, Alparslan Ertüngealp ve Naci Özgüç yönetimindeki konserlerde solist oldu.

Temmuz 2007'de "12. Canetti Keman Yarışması'nda" ikincilik kazandı.

Eğitimi boyunca Zakhar Bron, Sergey Kravçenko, Mintcho Mintchev, Dima Tkachenko, Cihat Aşkın, Sevil Uluvan ve Oliver Charlier'in Master Classlarına aktiv olarak katıldı.

Ganiyeva, lisans eğitimini Almanya'da Folkwang Universitat der Künste’de Jacek Klimkiewicz'in sınıfında tamamlamıştır.

Yüksek Lisans eğitimi için Türkiye’ye gelip Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Master-Yüksek Lisans programını başarıyla tamamlayıp aynı üniversitede (PhD) Doktora eğitimini de bitirmiştir.

2016-2020 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı, Ortaokul Müdürlüğü ve Keman Öğretim Görevlisi görevlerini yürütmüştür. Aynı yıllar arasında Kanun Namına grubunun Solist Keman üyesi olarak birçok konserde yer almış, TRT kanalında canlı konser programları yayınlanmıştır.

Mart 2020’den başlayarak Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Fakültesi’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev almaktadır.