Dr. Öğr. Üyesi Erberk ERYILMAZ

Erberk ERYILMAZ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
KOMPOZİSYON VE ŞEFLİK BÖLÜMÜ

Besteci, piyanist, şef ve vurmalı halk çalgıları yorumcusu Erberk Eryılmaz, yaratıcı ve dramatik bakış açısı ile halk müziğinin enerjisini konser sahnesine taşımayı hedefleyen müzikleriyle Carnegie Hall, Sydney Opera House, Küba Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi ve Washington D.C.’de bulunan Kennedy Center gibi Dünya’nın birçok önemli sahnelerinde yer aldı. “Ay mıydı, gün müydü yüzü?” adlı eseri NASA, Google ve Carnegie Mellon Üniversitesi Robotik Enstitüsü işbirliğiyle yürütülen MoonArts isimli proje kapsamında 2021 yılında Ay’a gönderilmesi planlanan titanyum diskte yer alacak ve bu müzik Ay'a giden ilk müzik olacak. Bu eserin ilk seslendilişi NASA’nın merkezinde Dünya tarihin en büyük roketi Saturn V’nin sergilendiği hangarda gerçekleşmiştir.

Eserleri ve performansları birçok kez TRT ve Amerika'da bulunan Ulusal Halk Radyosu, gibi çeşitli radyo kanallarında ve Amerika'nın en yüksek dinleyici kitlesine sahip, yaklaşık 300 radyo kanalına ulaşan Performance Today'de yayımlandı ve müziği Washington Post tarafından "semazenin enerji patlaması" olarak tarif edildi. Eryılmaz’ın eserlerinin ve performanslarının kayıtları Naxos, MSR Classics, Albany Records, Parma Recordings gibi birçok önemli şirket tarafından yayımlanmıştır.

Besteci, piyanist, şef ve vurmalı halk çalgıları yorumcusu olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Houston Senfoni, River Oaks Oda Orkestestrası, Austin Camerata, Apollo Chamber Players, Carpe Diem, Del Sol ve Tesla yaylı dörtlüleri, WindSync, ZOFO dört-el düeti ve Bowen McCauley Dans Topluluğu gibi birçok önemli topluluk ve Andres Cardenes, Mehmet Ali Sanlıkol, İsmail Lumanovski gibi önemli sanatçılarla sahneyi paylaştı.

Eryılmaz, viyola sanatçısı eşi Laura Krentzman ile beraber direktörlüğünü yaptığı Doğu Avrupa ve Orta Doğu kültürlerinin müziklerini seslendirmek amacıyla kurdukları Hoppa Project ile çeşitli kültür ve köklerden gelen sanatçıları tür ve stil ayrımı yapmadan birleştirerek konserlerine devam etmektedir. Hoppa Project’in zengin projeleri arasında Asia Society Texas Center, Rice Üniversitesi ve American Turkish Association ile beraber her yıl ortak düzenledikleri Houston Türk Müzik Festivali bulunmaktadır.

Erberk Eryılmaz'ın kazandığı ödül ve yarışmalar arasında "Diemente Onur Ödülü", Van Rooy Müzikal Mükemmellik Yarışması'nda birincilik, Yoğurtçunun Oyun Havaları ve Minyatürler Set No.5 adlı müzikleriyle Carnegie Mellon Üniversitesi'nin düzenlediği yaylı dörtlü için eser yarışması, Tepki 2 "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" adlı müziğiyle Harry G.Archer Orkestra için Eser Yarışması ve Silberman Oda Müziği yarışmasında birincilik ödülleri bulunmaktadır. Bunların dışında, 2014 yılında Pittsburgh'daki sanatsal etkinlikleri ve çalışmalarından dolayı BNY Mellon şirketi tarafından BNY Mellon Üstün Sanatsal Başarı Ödülü'ne ve 2020 yılında Rice Üniversitesi’ndeki çalışmalarından ötürü Sallie Shepherd Perkins Üstün Başarı Ödülü’ne layık görülmüştür.

Eryılmaz, sırasıyla Samsun Belediye Konservatuvarı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, ABD'de Hartt School (Lisans), Carnegie Mellon Üniversitesi (Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik) ve doktor ünvanını aldığı Rice Üniversitesi’nde eğitim gördü.

Eryılmaz, Hoppa Project ve misafir sanatçı olarak eserlerini seslendiren topluluklarla sahne almaktadır ve aynı zamanda Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi Kompozisyon ve Şeflik Bölümü’nde doktor öğretim üyesi pozisyonunda görev almaktadır.