Öğr. Gör. Hediye Halime Zeynep TAMER

Hediye Halime Zeynep TAMER

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

1978 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini T.E.D Ankara Koleji’nde tamamladı.

1987 yılında T.RT.Ankara Radyosu’nun açtığı “Çocuk Korosu” seçme sınavının ardından korist olarak müzik yaşamına ilk adımını attı. Daha sonra Polifonik Korolar Derneğini’nin “Gençlik Korosu” ile müzik yaşamına devam etti.

1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarının açmış olduğu sınavı kazanarak şan eğitimine başladı. Şinasi Özel, Murat Göksu ve Gürçil Çeliktaş’tan sahne dersleri aldı. Keriman Davran’ın öğrencisi olduğu opera bölümünden 2003 yılında başarı ile mezun oldu. Aynı yıl H.Ü.Devlet Konservatuarı’nda yüksek lisansına başladı.

Yüksek lisans eğitimi sırasında şan derslerinin yanı sıra Gürçil Çeliktaş ile reji çalışmaları yaptı. Yüksek lisansını 2005 yılında tamamladı.

Mezuniyetinin hemen ardından Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin açmış olduğu rejisör yardımcılığı sınavını kazanarak rejisör yardımcısı olarak göreve başladı. Tanhauser, Aida, Don Giovanni, La Boheme, La Traviata, Nabucco, Il Trovatore, Don Pasquale, Gianni Schicci, Madama Butterfly, I Puritani, Manon Lescaut, Çardaş Prensesi, Telefon, İnsan Sesi, Inanna, Venedik’te Bir Gece, Yusuf İle Züleyha, Cem Sultan, Ali Baba & 40, Çingene Baron eserlerinde rejisör yardımcısı olarak görev yaptı.

Ankara Operası’nda, 2008 yılında “Susanna’nın Sırrı” adlı operayla ilk rejisörlük deneyimini yaşamasının ardından, “Oz Büyücüsü”, “Bremen Mızıkacıları”, “Uyuyan Güzel” müzikli çocuk oyunlarını, “Aliş ile Maviş”, “Nasreddin Hoca” çocuk operası ve Haydn’ın “Eczacı“ operasını, Offenbach’ın “Paris Hayatı” operetini sahneledi. Ayrıca sahne dersi verdiği Hacettepe konservatuvarı öğrencileriyle “Telefon” , “Hansel & Gretel”, “Pamuk Prenses Ve Yedi Cüceler” operalarını ve “Yarasa” “Çingene Baron” operetlerini sahneledi.

Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi konservatuvarlarında farklı sürelerde öğretim görevlisi olarak sahne dersleri verdi.

2017 yılında “Rejisör” unvanı alan sanatçı halen Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde görevine devam etmektedir.