3 GÜN SÜREN “SES, MÜZİK VE TEKNOLOJİ” BAŞLIKLI SÖYLEŞİ YOĞUN KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ

Etkinlik Tarihi: 22-04-2022

Üniversitemiz Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından 3 gün süren “Ses, Müzik ve Teknoloji” başlıklı söyleşi gerçekleşti.

Birçok ses tasarımcısının ve akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Ses, Müzik ve Teknoloji üzerine konular ele alındı.

Söyleşide program şöyleydi;

1. Gün

Ali Barutçu “Oyunlarda Seslendirme, Müzik ve Ses Tasarımı”, Can Karadoğan “Günümüzde Müzik Teknolojisi Eğitimi” ve Teoman Pasinlioğlu is “Ses Analizinde Matematik” konularında,

2. Gün

Çağan Tunalı “Mix ve Mastering Teknikleri”, Cihan Işıkhan “Müzik Teknolojisinde Disiplinlerarası Bir Proje Süreci: Şehr-i Sada İzmir” ve Bülent Bıyıkoğlu “Synthmaster İle Ses Tasarımı” konularında,

3. Günü ise

Ufuk Önen “ Bir Kariyer Seçeneği Olarak Görsel Medya İçin Ses Tasarımı”, Mehmet Söylemez “Bimarhaneden Dijitale Müzik”, Hakkı Alper Maral “Sesi Saptamak: Kayıt Medyasındaki Dönüşümler Ekseninde Şekillenen Müzikal Söylem” ve son olarak Abdurrahman Tarikci tarafından “Canlı Kayıt Teknikleri” başlıkları altında kapsamlı bilgilendirmeler yapılarak katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Yoğun katılım ile Rektörlük Binası Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinliğe Fakültenin YouTube sayfası üzerinden de erişim sağlanabildi.