Öğr. Gör. Tayfun İLHAN

Tayfun İLHAN

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
MÜZİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

Barok dönem solo ve oda müziği eserlerinden modern dönem eserlerine uzanan geniş bir repertuvara sahip olan İlhan, kuşağının önemli piyanistleri arasında kabul edilmektedir. 1987 yılında İzmir’de doğan sanatçı müzik eğitimine Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başlamıştır. 2005 yılında eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Prof. Hande Dalkılıç’ın sınıfında devam etmiştir ve şeref derecesiyle mezun olmuştur. 2015 yılında Yüksek Lisans çalışmalarını, 2019 yılında ise Sanatta Yeterlik çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda Dr. Öğr. Üyesi Oya Ünler Bayka ile tamamlamıştır.

Öğrenim yılları boyunca Hüseyin Sermet, Oxana Yablonskaya, Pamela Mia Paul, Boris Berezovsky, Gerald Fauth, Jozsef Balog, Alexander Rudin, Martha Gulyas, Lucas David, Ruşen Güneş ve Özgür Aydın gibi müzisyenlerle çalışmıştır.

Klasik Keyifler Müzik Festivali, Bilkent Gitar Günleri, Yasar Üniversitesi Oda Müziği Günleri, Sesin Yolculuğu, Çanakkale Troia Festivali, Bilkent Müzik Günleri, Uluslararası İznik Viyola kampı, İş Sanat Parlayan Yıldızlar Serisi, Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu gibi birçok ulusal ve uluslararası festivale katılıp konserler vermiştir. Birlikte sahne aldığı müzisyenler arasında Tatjana Masurenko, Ellen Jewett ve Özcan Ulucan gibi isimler bulunmaktadır.

2016 yılında Eskişehir Senfoni Orkestrasıyla şef Işın Metin yönetiminde W. A. Mozart’ın 21. Piyano Konçertosu’nu seslendirmiştir. İlhan aktif konser kariyerine resital, oda müziği ve radyo konserleriyle devam etmektedir. Flüt sanatçısı Cem Önertürk ile birlikte oluşturdukları flüt-piyano ikilisi olarak Türkiye’nin dört bir yanına gitmekte burada gerçekleştirdikleri ustalık sınıfları ile genç sanatçılara destek olmaktadırlar.

2015-2018 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı' nda öğretim görevlisi olarak çalışan İlhan, 2018 yılından bu yana Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
HAFTANIN