ORCID ALINMASI HAKKINDA

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Yürütme Kurulu tarafından 13.05.2020 tarihli toplantısında; lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınların takibinde öğretim elemanları ile tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin Öpen Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanmalarının zorunlu tutulması kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda, Enstitümüz Anabilim/Anasanat/Bilim Dallarında derse giren tüm öğretim elamanları ile ilgili programlara kayıtlı (tezli yüksek lisans ve doktora) tüm öğrencilerimizin en geç 31.07.2020 tarihine kadar “ORCID” numarası alması gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Açık Bilim ve Açık Erişim çalışmaları çerçevesinde verilerin standardizasyonunu sağlamak için ücretsiz olarak temin edilebilen uluslararası yazar kimlik numaralarından Öpen Researcher and Contributor İD (ORCID) kullanılması gerekliliği ile ilgili yazıya aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.