Haber Tarihi: 21-09-2021
ABD'DE TÜRK MÜZİĞİ RÜZGARI ESTİ

- Amerika’da dördüncüsü düzenlenen “Traditional Music of Turkey” festivalinde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen konser büyük beğeni topladı.

Eylül 2021’de Amerika’da dördüncüsü düzenlenen “Traditional Music of Turkey” festivalinde Türk Müziği rüzgarı esti.

Dr. Öğr. Üyesi Erberk Eryılmaz'ın koordinatörlüğünde düzenlenen "Traditional Music of Turkey” festivalinde, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi öğretim üyeleri; Prof. Dr. Serda Türkel Oter, Doç. Dr. Emrah Hatipoğlu, Doç. Dr. Kibele Kıvılcım Çiftçi ve Dr. Öğr. Üyesi Tolga Oter muhteşem bir konsere imza attı.

Festival kapsamında; öğretim üyeleri tarafından icra edilmek üzere Klâsik Türk Müziği eserlerinden oluşan bir konser dinleyiciler ile buluştu.

Programda 18. yy. bestecilerinden Sadık Ağa ve III. Selim’e ait Büzürg makâmında klâsik formda eserler seslendirilmiş olup, faslın başında ve sonunda Kutb-i Nâyi Osman Dede’ye ait bir peşrev, bir de saz semaisi icra edildi.