ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU MELİH EKENER İLE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Haber Tarihi: 18-05-2022

ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU
MELİH EKENER İLE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşide başarılı oyuncu ve yazar Melih Ekener konuğumuz oldu. Çok sayıda öğrenci ve akademisyenin katılımı ile gerçekleşen söyleşide tiyatro, sinema ve hayata dair birçok konu başlığı konuşuldu.

“Yetenek diye bir şey yoktur”

Tiyatro ile nasıl tanıştığını kendi hayat hikâyelerinden örnekler vererek anlatan Ekener yetenek diye bir şeye inanmadığını söyledi. “İnsan doğduğu andan itibaren taklit etmeye başlar. Bir bebeğe baktığınızda ağlarken detone olduğunu göremezsiniz. Bir çocuk çirkin resim yapmaz, kalbinden geçeni yüzeye hissettiği gibi aktarır. Bu olağan bir süreçtir. Yetenek kelimesini yanlış anlamda kullanıyoruz.” dedi.

Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen söyleşi sonrasında Melih Ekener’e Tiyatro Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Çelebi tarafından plaket takdim edildi.

Katılımcıların sorularını yanıtlayıp, toplu fotoğraf çekimi yapıldıktan sonra, Melih Ekener Tiyatro Topluluğunun provasına katıldı. Vizyon oyunu baştan sona izleyen Ekener, topluluk öğrencilerine sahne ve oyunculuk üzerine uygulamalı anlatımlarda bulunarak oyunun daha iyi olabilmesi için önemli katkılar sağladı.