ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KONSER VE SÖYLEŞİSİ

Haber Tarihi: 18-03-2021

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KONSER VE SÖYLEŞİSİ

Çanakkale zaferinin 106. yıldönümünde Üniversitemiz İcra Sanatları Fakültesi tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Konser ve Söyleşisi düzenlendi. Söyleşiye Gazi Üniversitesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünden Prof. Dr. Bülent Akbaba ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eray Cömert ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi’nden Dr. Sinan Demirtürk katıldı.

Moderatörlüğünü Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinden Öğr. Gör. Salih Gündoğdu'nun üstlendiği programda ilk olarak Öğr. Gör. Salih Gündoğdu ve Misafir Öğr. Gör Eren Can Yıldız Çanakkale zaferi anısına iki türkü seslendirdi.

Söyleşi de Dr. Sinan Demirtürk 1. Dünya savaşı perspektifinden Çanakkale muharebelerinin ne anlam ifade ettiğine değinirken, Prof. Dr. Bülent Akbaba tarih ve savaşların genç nesille aktarımı konusunda paylaşımlarda bulundu. Son olarak Dr. Öğr. Üyesi Eray Cömert'in söz aldığı söyleşi, Cömert'in Çanakkale Türküsünün Tarihsel Yönü ve Melodik Varyantları konulu sunumuyla son buldu.

FOTOĞRAF GALERİSİ