DÜNYA MÜZİĞİNE YÖN VEREN WOMEX-WORLD MUSIC EXPO'DA ÖNEMLİ TEMSİL

Haber Tarihi: 22-10-2021
DÜNYA MÜZİĞİNE YÖN VEREN WOMEX-WORLD MUSIC EXPO'DA ÖNEMLİ TEMSİL

Dünya müziği alanındaki en geniş kapsamlı etkinlik olan WOMEX-World Music Expo'da bu yıl ülkemizi Üniversitemiz İcra Sanatları Fakültesi Çalgı Eğitimi Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sinan Ayyıldız ve İTÜ TMDK Öğr. Üyesi Prof. Dr. Tolgahan Çoğulu temsil edecek.

Her sene farklı bir ülkede yapılan ve dünyanın 40'ı aşkın ülkesinden sanatçı, firma, organizatör ve menajerin katılacağı etkinlik 27-31 Ekim 2021 tarihleri arasında Portekiz’in Porto kentinde gerçekleşecek.

Önceki yıllarda WOMEX Vitrin’e Türkiye’yi temsilen Gevende, Gaye Su Akyol, Baba Zula, Taksim Trio, Mercan Dede gibi dünya çapında ses getiren müzisyenler katılmıştı.

Bu yıl ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98.yıldönümüne denk gelen 29 Ekim 2021’de Womex Jürisi tarafından seçilen Tolgahan Çoğulu mikrotonal gitar Sinan Ayyıldız ise çift saplı saz ile Vitrin (Showcase) temsil edecek. Bu önemli etkinlikte yer alacak sanatçılarımıza başarılar dileriz.