ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ, VEFATININ 48. YILINDA ÂLEMİ YÜREĞİ İLE GÖREN BÜYÜK OZAN ÂŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU’NU ANLAMLI BİR ÇALIŞMAYLA YÂD ETTİ

Haber Tarihi: 21-03-2021

DOSTLAR SENİ UNUTMADI…

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, vefatının 48. Yılında âlemi yüreği ile gören büyük ozan Âşık Veysel Şatıroğlu’nu anlamlı bir çalışmayla yâd etti.

Âşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden biri olan büyük ozan Âşık Veysel vefatının 48. yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, İcra Sanatları Fakültesi Öğretim Elemanları tarafından “Anlatmam Derdimi Dertsiz İnsana” isimli türküsüyle anıldı.

İcra Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Ayyıldız’ın öncülük ettiği çalışmada, türkünün seslendirmesini Öğr. Gör. Salih Gündoğdu yaptı. Gündoğdu’ya Arş. Gör. Tolgahan Tiktaş, Arş. Gör. Mücahit Kol sazlarıyla ve Öğr. Gör. Eren Can Yıldız bas sazıyla eşlik etti.

İcra Sanatları Fakültesi ses kayıt stüdyosunda seslendirilen eserin klipinin çekimi ise, fakültenin Dinleti Salonu’nda gerçekleşti.

Anadolu’nun kadim topraklarında doğup büyüyen ve kültürümüze önemli eserler kazandıran Aşık Veysel Şatıroğlu, âşıklık geleneğinin önemli temsilcilerindendi. Eserlerinde her zaman kardeşlik, vatan sevgisi, sevgi ve nice temaları işleyen Veysel, yaşamı boyunca Türk Halk Müziğine sayısız türkü ve şiirle hizmet etti. Anadolu halk kültürünün en büyük ozanlarından biri olan Âşık Veysel türküleri her yüzyılda yaşayacak ve yaşatılacak olan en değerli miraslardandır.