MGÜ'DEN 18 MART İÇİN ANLAMLI ESER

Haber Tarihi: 18-03-2021

MGÜ'DEN 18 MART İÇİN ANLAMLI ESER

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi Öğretim Üyeleri, Çanakkale şehitlerini söz ve müziği üniversitemiz Rektörü Prof. Erol Parlak’a ait olan ‘Çanakkale Derler (Uyan Memed)’ adlı türküyle andı.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünde, Çanakkale destanının kahramanlarını anlamlı bir çalışmayla andı. İcra Sanatları Fakültesi Öğretim Üyeleri, rektörümüz Prof. Erol Parlak’a ait olan Çanakkale Derler (Uyan Memed) adlı türküyü seslendirdi.

Üniversite ses stüdyosunda seslendirilen eserin klibinin çekimi ise üniversitenin yerleşkesinde yapıldı.

Çanakkale Derler (Uyan Memed) türküsünün seslendirmesinde, İcra Sanatları Fakültesi Öğr. Gör. Salih Gündoğdu’ya Öğr. Gör. Eren Can Yıldız çello ve bas bağlama, Öğr. Gör. Mehmet Şimşek kabak kemane, Öğr. Gör. Sedat Akdağ 4 telli bağlama ve Öğr. Gör. Burak Çakır ritim sazıyla eşlik etti.

Eserin düzenlenmesini Öğr. Gör. Sedat Akdağ üstlenirken, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde çekilen klibin yönetmenliğini Eyyüp Aydeniz yaptı.