MGÜ’DEN MEVLANA 748. VUSLAT YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL PROGRAM

Haber Tarihi: 31-12-2021

MGÜ’DEN MEVLANA 748. VUSLAT YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL PROGRAM

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Hz. Mevlânâ'nın 748. Vuslat Yıldönümünde bir ilk olarak, CSO Ana Salonda Hz. Pîr’i, 'Abdülbâkî Nâsır Dede’nin Acem-Bûselik Mevlevî Ayîn-i Şerîfi İcrası eşliğinde Mevlevî Mukâbelesi' programı ile andı.

Sanat Yönetmenliğini; Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcrâ Sanatları Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Tolga Oter’ in yaptığı programda; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ana Salonu’nda, 1900 kişilik büyük bir izleyici kitlesiyle, vefatının 200. yılında Acem-Bûselik Ayin’ni bestekârı Abdülbâki Nâsır Dede de anıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Erol Parlak ve Genel Sekreterimiz Murat Özdemir’in destekleriyle gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serda Türkel Oter yaptı. Rektör Yardımcımız konuşmasında; Üniversitemizin öncülük ettiği programda işbirliği sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi’ne şükranlarını arz etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ