MÜZİSYEN SAĞLIĞI VE ERGONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Haber Tarihi: 05-04-2022

MÜZİSYEN SAĞLIĞI VE ERGONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi “Müzisyen Sağlığı ve Ergonomi” konferansı gerçekleştirdi. Konferansta müzisyenlerin yaşadıkları sağlık sorunları, yapmaları gereken egzersizler ve duruş pozisyonları konu edildi.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi aracılığıyla “Müzisyen Sağlığı ve Ergonomi” konulu konferans gerçekleştirildi.

Müzisyenlerin kariyeri açısından müzisyen sağlığının önemi.

Müzisyen sağlığı için çok önemli olan konferansa Uzman Fizyoterapist Eda Açıkalın konuşmacı olarak katıldı. Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Derya Çakıcı Eser açılış konuşmasında, gerçekleştirilen etkinliğin merkezimizin ilk etkinliği olduğundan, müzik yaşamına destek olacak konferansın müzisyen sağlığı açısından dolayısıyla müzisyenlerin kariyeri açısından önem arz ettiğinden bahsetti.

Kullanılan enstrümana göre kişiye özel egzersiz.

Müzisyenlerle çalışmasının yanı sıra kendisi de müzisyen olan Uzm. Fisyoterapist Eda Açıkalın, 2008’den beri flüt çaldığını ve enstrüman çalmanın, taşımanın müzisyen sağlığı açısından öneminden söz ederek; “ Müzik aletine nasıl özenli davranıyorsak, onu kullanırken ve taşırken de vücudumuza o şekilde özenli davranmalıyız.” şeklinde konuştu. Açıkalın ayrıca müzisyenlerin yapması gereken egzersizler, müzik aletleri ile nasıl çalışılması gerektiği hakkında da bilgi verdi. Müzisyenlerin sağlık sorunlarının da konu edildiği konferansta, her müzisyenin kullandığı enstrümana ve yaşadığı sağlık sorununa özel olarak yapması gereken egzersizler olduğunu söyleyen uzman fizyoterapist, egzersizlerin yanı sıra müzisyenlerin beslenme ve zihinsel olarak da vücut sağlıklarını desteklemeleri gerektiğini söyledi.

Yoğun ilgiyle gerçekleşen konferans, Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Derya Çakıcı Eser’in Uzm. Fisyoterapist Eda Açıkalın’a teşekkür belgesi takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.