ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRETİM ÜYESİNE GRAMMY ÖDÜLÜ

Haber Tarihi: 05-04-2022

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRETİM ÜYESİNE GRAMMY ÖDÜLÜ

64. Grammy Ödüllerinde Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Erberk Eryılmaz’ın Dances of The Yogurt Maker (Yoğurtçunun Oyun Havaları) isimli albümü “Yılın Prodüktörü” ödülünün sahibi oldu.

64. Grammy Ödülleri’nde Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Erberk Eryılmaz’ın geleneksel müziğimizden yola çıkarak bestelediği eserlerden oluşan Dances of The Yogurt Maker (Yoğurtçunun Oyun Havaları) isimli albümü “Yılın Prodüktörü” ödülünün sahibi oldu.

Albümün yapımcısı Judith Sherman ile "Yılın Prodüktörü" dalında ödül alan albüm, Eryılmaz'ın, Silifke başta olmak üzere Trakya, Ege ve Antakya gibi Anadolu'nun birçok yöresinin geleneksel müziklerinden ilham alarak hazırladığı, tahta kaşık, davul ve darbuka gibi Türk çalgılarını da kullandığı eserlerden oluştu.