ÜNİVERSİTEMİZ ORKESTRASI DSÖ/AVRUPA, PAN-AVRUPA RUH SAĞLIĞI KOALİSYON TOPLANTISINDA KONSER VERDİ

Haber Tarihi: 25-11-2022

Bu yıl ikincisi düzenlenen DSÖ/Avrupa, Pan-Avrupa Ruh Sağlığı Koalisyonunda Üniversitemiz Orkestrası Cemi’i Can Deliorman şefliğinde müzik dinletisi gerçekleştirdi.

DSÖ/Avrupa, Pan-Avrupa Ruh Sağlığı Koalisyonunun ikinci toplantısına Ruhsal Engelli Bireyler için Sosyal içerme Projesi Yıllık Konferansı ile Ankara ev sahipliği yaptı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) teknik desteğiyle yürütülecek proje kapsamında Eğitim Kurumları Yıllık Toplantısının açılışında düzenlenen dinletide Cemi’i Can Deliorman şefliğinde Üniversitemiz Orkestrası dinleti gerçekleştirdi. Dinletide otizmli piyanistimiz Buğra Çankır’da yer aldı.

23-24 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşen toplantı; ulusal bağlamlarda iyi uygulama örneklerini paylaşmak ve koalisyonun temel öncelikli alanlarının gelişimini sürdürmek için yerel, ulusal ve bölgesel düzeylerde çalışan hükümet temsilcilerini, ruh sağlığı sorunları yaşayan insanları, akademisyenleri ve diğer birçok uzmanı bir araya getirdi.

İki gün boyunca birçok oturumdan oluşan toplantıda katılımcılar ruh sağlı ile ilgili birçok konuda fikir paylaşımı yaptı.