ÜNİVERSİTEMİZDE CUMHURİYET HAFTASI KAPSAMINDA '90. DOĞUM GÜNÜNDE MUAMMER SUN' İSİMLİ ETKİNKİNLİK DÜZENLENDİ

Haber Tarihi: 28-10-2022

ÜNİVERSİTEMİZDE CUMHURİYET HAFTASI KAPSAMINDA “90. DOĞUM GÜNÜNDE MUAMMER SUN” İSİMLİ ETKİNKİNLİK DÜZENLENDİ

Türk Müziğinin önemli isimlerinden besteci ve eğitimci Muammer Sun, 90. doğum gününde eserleri, müzik üzerine düşüncelerini ve ideallerini konu alan çalıştay, panel ve dinleti programları ile anıldı.

Cumhuriyet haftası kapsamında gerçekleşen etkinlik, “Ahter Destan ile Korist ve Koro Şefleri için Muammer Sun Eserleri Atölyesi” üzerine iki çalıştay ile “Muammer Sun ve İdeali” isimli panel ve dinleti programı olmak üzere iki bölümden oluştu. Etkinliğin birinci bölümünde Koro Şefi Doç. Ahter Destan, öğrencilerimizle birlikte koro, koristlik ve koro şefliği konusunda çalıştay gerçekleştirdi.

Etkinliğin ikinci bölümünde, moderatörlüğünü Ersin Antep’in gerçekleştirdiği “Muammer Sun ve İdeali” isimli panel ve dinleti programı düzenlendi. Çok sayıda akademisyen ve sanatçının konuşmacı olarak yer aldığı panelde, Besteci Muammer Sun’un kızı ve öğrencileri, Sun’un Türk Müziği tarihindeki önemini ve ideallerini anlattı. Muammer Sun’un müzik üzerine düşüncelerinin de konuşulduğu panel ve dinleti programında atölyede yapılan çalışmalar seslendirildi.

Türk Müziğinin, bestecilerin ve icracıların ellerinde çağdaş bakış açılarıyla dünyaya yeni söylemler sunması idealini benimseyen Muammer Sun’un, sözleri Karacaoğlan’a ait olan “Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber” isimli türküsü de ilk kez seslendirildi. Etkinlikte ayrıca, Muammer Sun'un müzikleri ve Üniversitemiz bestecilik dersi alan öğrencilerinin besteleri MGÜ Yeni Müzik Topluluğu tarafından seslendirildi.

Yoğun ilgi ve katılımla üç gün boyunca devam eden etkinlik, hediye ve çiçek takdimi ile sona erdi.