23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLARIZ

Aziz milletimizin iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. Yılı vesilesiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Bugün 101. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, tam 101 yıldır ülkemizde demokrasinin ve milli egemenliğin güvencesi olarak görev yapmaya devam ediyor, milletinden aldığı destekle daha nice yıllar boyunca yaşamaya devam edecektir.

“Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır” sözü ile geleceğimiz olan çocuklara verdiği değeri vurgulayan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin ışığında geleceğe daha emin adımlarla yürüyen çocuklarımız ve tüm dünya çocuklarına bugünü armağan etmiştir. Çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; ulusun, geleceği olan çocuklara verdiği değerin önemli bir göstergesidir.

Türkiye’nin alanındaki ilk ihtisas üniversitesi olan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, zengin kültür coğrafyamızdan, Anadolu’dan aldığımız kuvvetle Türk Müziğini kültür ve sanatını bilimsel temeller ışığında dünyaya duyurmayı amaçlamaktadır.

Kökleri çok eski olan medeniyetimiz, kendi değişim ve dönüşümünü gerçekleştirirken sanatın birleştirici çoğulcu ve kapsayıcı yapısı bu gelişime öncülük edecektir. Tüm çocuklar sanatçıdır ve sanatla büyüyen çocuklar ise mutludur. Gayemiz odur ki, geleceğimiz olan çocuklarımızın kendi kültürünü iyi kavramış bir şekilde sanatla iç içe büyümesi ve geleceğimizin sağlam temeller üzerine şekillenmesidir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Meclisimizin kuruluşunun 101.yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlarız.