ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI'NIN 106. YIL DÖNÜMÜ

ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI 106. YILI

Milletinin geleceği için, kendi geleceğinden vazgeçmiş. Kendi kaderine boyun eğmiş ama vatanının kaderine boyun eğmemiş Mehmetçiğin sessiz çığlığıdır. Vatan sevgisini kendinden, her şeyden üstün tutmuş yüz binlerin zaferidir Çanakkale.

Gelibolu Yarımadası’nın 25 Nisan 1915’te başlayan kara savaşlarının yıl dönümü olarak tarihe geçti. İngiliz ve Fransızlara Arıburnu'ndan asker çıkarmaya başladı. Çanakkale'de kara savaşları başladı. Yarbay Mustafa Kemal, 57. Alaya o meşhur emrini verdi. "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum."

Çanakkale Kara Savaşları’nın 106’ncı yıl dönümünde başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.