ÖĞRETMEN OKULLARININ KURULUŞUNUN 173. YIL DÖNÜMÜ ÇEVRİMİÇİ SÖYLEŞİ

image-01

ÖĞRETMEN OKULLARININ 173. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi tarafından “Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü” başlıklı çevrimiçi söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk UYGUN ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Nezihe ŞENTÜRK konuşmacı olarak yer aldı.

Moderatörlüğünü Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ebru TEMİZ’in yaptığı söyleşide konuşmacılar; Prof. Dr. Selçuk UYGUN “Öğretmen Okullarının Kuruluş Ve Gelişim Sürecinde Öğretmenliğin İmajı” ve Prof. Nezihe ŞENTÜRK “ Öğretmen Okulu Anılarım” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Söyleşi Dr. Öğretim Üyesi Gülbahar URHAN’ın “Müzik Eğitim Programları” dersi kapsamında Müzik Eğitimi Bölümü Lisans II. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan, sözleri Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat öğretmenlerinden Prof. İsmail Hikmet ERTAYLAN’a, müziği yine Gazi Eğitim Enstitüsü müzik öğretmenlerinden Cevat Memduh ALTAR’a ait olan “Gazi Muallim Mektebi Marşı’, günümüzde benimsenen adıyla “Öğretmen Marşı’nın seslendirildiği video paylaşımı ile sona erdi.

ÇEVRİMİÇİ SÖYLEŞİ
ÖĞRETMEN MARŞI