Müzik sanatının temel alanlarından birisi olan çalgı icrası sürekli kendini yenileyen, güçlü kültürel dinamiklere sahip bir alandır. Ülkemiz, çalgı icrası alanında dünya üzerinde önemli bir potansiyele sahiptir. Çalgı Eğitimi Bölümü bu potansiyeli evrensel bilim ve çağdaş eğitim-öğretim ilkeleri ışığında ulusal ve uluslararası alanda en yetkin bir biçimde hayata geçirmeyi hedeflemektedir.
Çalgı Eğitimi Bölümü 2019-2020 yılı itibariyle lisans ve yüksek lisans programlarında ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Bölümümüz 2021-2022 Akademik yılında Çalgı Eğitimi lisans ve yüksek lisans programlarının yanısıra ses eğitimi bölümü ile birlikte oluşturulan “Müzikte İcra Sanatta Yeterlik” programına öğrenciler kabul edecektir.
Çalgı Eğitimi Lisans Programı
Çalgı Eğitimi Yüksek Lisans Programı
Müzikte İcra Sanatta Yeterlik Programı
Çalgı Eğitimi bölümü olarak amacımız alanına hâkim, aynı zamanda da diğer müzik türlerini yakından tanıyacak sadece Türkiye’de değil dünyada söz sahibi olacak icracılar ve akademisyenler yetiştirmektir. Bölümümüzde, yaylı çalgılar, telli çalgılar, üflemeli çalgılar, tuşlu çalgılar, elektrik ve elektronik çalgılar ve vurmalı çalgılar olmak üzere altı ana branş bulunmaktadır. Her ana branş içerisinde çok sayıda çalgı branşı bulunmaktadır. Her bir çalgı branşının eğitmenleri alanında yetkin öğretim elemanlarından oluşmaktadır.
Fakülte binamızda öğrencilerimizin dersteki çalışmalarını pratik yapabilecekleri 16 tane çalışma odası ve her çalgının kendine ait sınıfları mevcuttur. Aynı zamanda bölümümüz, öğrencilerimize derslerde ya da çalışma odalarında kullanabilecekleri çalgı imkânı da sağlamaktadır.