Üniversitemiz öğrenci ve personellerinin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için iki adet yemekhane bulunmaktadır. Yemekler öğrenci yemekhanesinde saat 11.30 – 13.30 arasında, personel yemekhanesinde ise saat 12.00 – 13.00 arasında servise sunulmaktadır.
Üniversitemizde 14 Nisan 2025 tarihinden itibaren yemek üretimi kendi mutfağımızda yapılmaktadır.
Üniversitemiz öğrencileri için yemek fiyatı 30 TL olarak belirlenmiştir. Yemekhanemizde yemek satış işlemi turnike sistemi ile gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda 2020 – 2021 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Yemek Rezervasyon Sistemi’ne geçilmiştir. Yemekhanemizde rezervasyonlar bir gün öncesinden saat 14.00’e kadar yapılmaktadır.
Yemekhanemizde günlük olarak üretilen dört kap yemek ve salata sunulmaktadır. Üniversitemiz yemekleri, 2015 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberine (TÜBER) uygun şekilde hazırlanmaktadır. Her bir öğün yaklaşık 800-1200 kkal aralığında olup; enerjinin %55-60’ı karbonhidrat, %12-15’i protein ve %25-30’u yağlardan gelmektedir.
Ayrıca vitamin ve minerallerin de günlük gereksinimleri düşünülerek; haftada bir gün kuru baklagil, bir gün mevsimine uygun sebze, en az bir gün beyaz et ve haftada en az iki gün kırmızı et yemekleri verilmektedir.
Üniversitemiz yemeklerinde gıda güvenliğinin sağlanması için üretimden tüketime tüm aşamalarda İSO22000 ve HACCP yönetim sistemleri kullanılmaktadır. Yemek üretiminde kullanılan tüm gıda maddeleri Türk Gıda Kodeksi ve Türk Standartları Enstitüsüne uygundur. Günlük olarak üretilen tüm yemeklerden 200 cc numune almakta ve 72 saat boyunca numuneleri uygun koşullarda saklamaktadır.
Yemekhanemiz, haşere ve kemirgenlere karşı “Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğe” uygun olarak ayda bir defa ilaçlanmaktadır. Ayrıca yüklenici firma tarafından yemek üretiminde kullanılan tüm etlerin (kırmızı ve beyaz etler) sağlıklı olduğunu gösteren veteriner tarafından verilmiş sağlık raporunun aslı muayene komisyonuna ibraz edilmektedir. Yemekler öğrenci ve personellerimize servis tepsisinde porselen tabaklarla verilmektedir. Tabaklar ve servis tepsileri profesyonel makinalarda uygun kimyasallar kullanılarak temizlenmektedir. Zaman zaman uygun kitler kullanılarak tabaklarda kimyasal kalıntı testi yapılmaktadır.