Görsel-İşitsel sanatların önemli bir kısmını oluşturmakta olan radyo, televizyon ve sinema alanları sürekli olarak kendisini güncel tutabilen güçlü ve evrensel dinamiklere sahip alanlardır. Radyo, televizyon ve sinema alanları evrensel potansiyelinin yanı sıra ülkemizde de oldukça yüksek bir potansiyel barındırmaktadır. Radyo ve Televizyon Programcılığı programı söz konusu kaynakları ve potansiyeli esas alarak çağdaş eğitim-öğretim ilkeleri rehberliğinde ulusal ve uluslararası alanda teorik ve uygulama temelli bir eğitim sistemini hayata geçirmeyi hedeflemektedir.
Radyo ve Televizyon Programcılığı programı 2022-2023 yılı itibariyle ilk öğrencilerini kabul edecektir. Radyo ve Televizyon Programcılığı programı olarak amacımız alanında uzman ve nitelikli öğrenciler yetiştirmektir. Programdan mezun olanlar televizyon kanalları, radyolar, gazeteler, haber ajansları, sinema ve dizi setleri, reklam ajansları, senaryo ekipleri, içerik üretme ajansları, basın yayın birimleri, sosyal medya ajansları gibi çeşitli alanlarda hizmet veren kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir.
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, müzik teması ile kurulan ve Türkiye’nin alanında ilk tematik üniversitesi olma özelliğine sahip olup farklı sanat disiplinlerini de bünyesine katarak eğitim yolcuğuna devam etmektedir. Bu bağlamda Radyo ve Televizyon Programcılığı programı akademik kadrosu ve öğrencileri ile beraber Türkiye’nin ilk sanat televizyonu olan üniversite televizyonunu bünyesine dahil etmiştir. Ayrıca program öğrencilerinin uygulama ve üretim yapabilecekleri film atölyesi, sanat içerikli radyo ve dergi de program öğrencileri ile beraber yayın hayatına başlayacaktır.