Genel Tanıtım

Geleneksel El Sanatları Programı

Geleneksel El Sanatları Programı 2022-2023 yılı itibariyle ilk öğrencilerini kabul edilmesi planlanmaktadır. Eğitim öğretim süresi 2 yıldır. Eğitim dili Türkçe’dir. Geleneksel El Sanatları programının amacı geleneksel el sanatlarıyla yenilikçi yaklaşımlar ile donatılmış deneyimli, vasıflı ara eleman yetiştirmektir.

Bu kapsamda öğrencilere 1. sınıftan itibaren birbiriyle bağlantılı sanat gruplarını bir arada vererek üslup birlikteliği sağlama amacıyla Geleneksel Türk Sanatları’nın Hat, Minyatür, Tezhip, Eski Kumaş Desenleri, Halı Kilim ve Dokuma, Çini atölyeleri ile genel kültür ve seçmeli atölye dersleri verilmektedir. Dersler teorik ve uygulamalı olarak yapılmaktadır.

Geleneksel El Sanatları Programı mezunları Kültür Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve kamu kuruluşları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Saraylar, Adalet Bakanlığı, Ulusal ve Uluslararası Sivil Toplum kuruluşlarında, özel sektörde tasarımcı veya tekniker olarak çalışma imkânına sahiptirler. Sanatçı olarak kişisel atölyelerinde çalışmalarını sürdürebilir, sergiler açarak sanatlarını icra edebilirler.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan atölye olanakları ile öğrencilere nitelikli eğitim ve öğretim faaliyetleri sağlaması ve Önlisans eğitimi sonrasında uzmanlaşmak istediği alanda yetkin şekilde lisans eğitimine devam etmesine imkan verilmektedir. Öğrenciler mezun olduktan sonra Sanat ve Tasarım Fakülteleri ile Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile eğitimine devam edebilmektedir.