24 Kasım Öğretmenler Günü Prof. Mehmet Salih Ergan’ı Anma Etkinliğiyle Kutlandı

Üniversitemiz Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında panel ve dinletiden oluşan Prof. Mehmet Salih Ergan’ı Anma Etkinliği düzenlendi.

Eğitim Fakültesi zemin katta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Z. Seçkin Gökbudak, Ergan ailesi, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

İstiklal Marşının ardından Müzik Eğitimi Bölümü Koro ve Orkestra dinletisiyle devam eden etkinlikte Koronun şefliğini Prof. Dr. Ebru Temiz, Orkestranın ise Doç. Dr. İlker Deniz Başuğur üstlendi.

Dinletinin ardından kişisel kütüphanesi Üniversitemize bağışlanan değerli Müzik Eğitimcisi Prof. Mehmet Salih Ergan’ı anma ve Dinleti Salonumuza hocamızın isminin verilmesi törenine geçildi. Prof. Mehmet Salih Ergan Dinleti Salonunun açılışı Ergan ailesi ile gerçekleştirildi. Etkinlik, açılışın ardından panel ve mini dinletilerle devam eden etkinli

Türkmen’in konuşmalarının ardından öğrencilerimiz müzik dinletisi gerçekleştirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Z. Seçkin Gökbudak’ın konuşmalarıyla devam eden etkinlikte Prof. Mehmet Salih Ergan’ın eşi Neriman Ergan da konuşma yaptı. Konuşmasında günün anlam, önemine ve etkinlikte bulunmanın mutluluğuna değindi. Prof. Ergan’ın müzik ile tanışmasını, öğrencilerine yaklaşımını, günlük hayatında kitapların ve müziğin yerini anlatarak konuşmalarını sonlandırdı.

Üniversitemize sağladıkları katkılardan dolayı Ergan ailesine Teşekkür Belgesi ve hediye takdimi gerçekleştirildi. Takdim töreninin ardından Prof. Salih Ergan’ın kıymetli kütüphanesinin de içinde bulunduğu kütüphanemiz konuklara gezdirilerek etkinlik sona erdi.

Fotoğraf Galerisi