3. Uluslararası
Ankara Gitar Festivali & Yarışması
2024

Festival Hakkında

5-8 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Ankara Gitar Festivali, Konserler, Seminer, Ustalık Sınıfı ve Yarışma etkinlikleri MGÜ Gitar Topluluğu öncülüğünde organize edilmektedir. Festivalde yer alacak konserler Mamak Belediyesi Kültür Merkezi (Eski Ankara Devlet Konservatuarı Cebeci Binası/Musiki Muallim Mektebinde) ve Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde, ustalık sınıfları, gitar yarışması, seminerler ve gitar tanıtımları Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

Amaç, dünya çapında kabul görmüş müzisyenleri ve eğitmenleri kurumumuza davet ederek konser, seminer, ustalık sınıfları gibi etkinlikler düzenlemek, böylelikle sanatsal, eğitsel ve kültürel anlamda etkileşim sağlamaktır. Bir diğer amaç ise; festival kapsamında düzenlenecek olan uluslararası gitar yarışmasıyla gençlerimizin müzik kariyerine destek olmaktır.

Herkesi bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festivalimize bekliyoruz!

3. Uluslararası Ankara Gitar Festivali & Yarışması Afişi

Konserler

Dört gün sürecek olan festivalde her akşam yerli ve yabancı profesyonel müzisyenler sahne alacaktır.

 5 Aralık, Perşembe  

Carlo Marchione (İtalya), solo gitar

Yer: Mamak Kültür Merkezi

Saat 20:30

 6 Aralık, Cuma  

Rebeca Oliveira (Portekiz), solo gitar

Yer: Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi

Saat: 20:30

 7 Aralık, Cumartesi  

Gerhard Reichenbach (Almanya), solo gitar

Yer: Mamak Kültür Merkezi

Saat 20:30

 8 Aralık, Pazar  

Omán Kaminsky (Meksika), solo gitar

Kağan Korad & Özberk Sarıgül, gitar  ikilisi

Yer: Mamak Kültür Merkezi

Saat 19:30

3. Uluslararası Ankara Gitar Festivali & Yarışması Carlo Marchione Konser Afişi
Hakkında Bilgi & Konser Programı
3. Uluslararası Ankara Gitar Festivali & Yarışması Rebeca Olivera Konser Afişi
Hakkında Bilgi & Konser Programı
3. Uluslararası Ankara Gitar Festivali & Yarışması Gerhard ReichenbachKonser Afişi
Hakkında Bilgi & Konser Programı
3. Uluslararası Ankara Gitar Festivali & Yarışması Omán Kaminsky - Kağan Korad & Özberk Sarıgül Duo Konser Afişi
Hakkında Bilgi & Konser Programı
Hakkında Bilgi & Konser Programı

Ustalık Atölyesi

Festival süresince 10:00-16:00 saatleri arası Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi dersliklerinde eş zamanlı ustalık atölyeleri düzenlenecektir.

Ders Verecek Davetli Eğitimciler:

Prof. Carlo Marchione - (Maastricht Konservatuarı, Hollanda)

Carlo Marchione
Carlo Marchione

Carlo Marchione, winner of seven major prizes at international competitions, has been part of the leading group of classical guitarists of the last 30 years. Carlo has performed as a solo guitarist, with orchestras and chamber music ensembles. Nowadays he is a professor and regularly leads master classes at various European Conservatoires as well as being a regular guest at Festivals throughout Europe. For his outstanding contribution to the development of the guitar, in 2017 he has been awarded with one of the most prestigious international prizes for the didactic, the Golden Guitar and in 2023, to crown his tireless activity, with the international “Golden Guitar” for the career.

“About Carlo Marchione I’ve already written all possible good
things one can write about him. Also in this concert, he has confirmed to us his greatest inspiration and his perfect art of interpretation”

“Standing ovation for the completely humble guitar master, one of the best … Touching how tenderly he unlocks the melody from the strings of his guitar with extreme precision and lyrical expansion… Baroque works congenially edited.”

​He started taking guitar lessons from the age of 10 with by Master L. Cauzzo, and later on with L. Gallucci. In 1976, he entered the local Conservatorio Santa Cecilia in his native town, passing the entrance exam in 1st place out of 100 applicants. There he studied with Master Mario Gangi, graduating with honours in 1983.In the course of his career he has been awarded many top prizes in International competitions (Ancona 1979/80, “L. Legnani” Parma 1981, “M. Giuliani” 1982, “Ville de Sablé” 1985, Gargnano 1989, “N. Paganini” 1991, “Città di Latina” 1992).

​Besides that, he has inspired composers such as A. Carlevaro, C. Domeniconi, S.Iannarelli, S.Casarini, K.Vassiliev, A. Ourkouzounov, G.Drozd and John Duarte to write pieces for him. Always looking for new ideas for his repertoire, he discovered almost forgotten compositions which come out like jewels through his genial transcriptions. Highly praised by the press of his editing Violin Fantasies 12 by Georg Philipp Telemann, which is released as a CD and music book.

​He is a highly distinguished acknowledged seminar senior lecturer in the area of guitar music analysis. He currently teaches (as main lecturer and invited teacher) at:

  • ​Conservatorium Maastricht (The Netherlands).
  • Ecole Supérieure de Musique et Danse (ESMD) in Lille, (France).
  • International Musical Academy “Civica Scuola delle Arti” in Rome (Italy).
  • Conservatori Superior de Música de les Illes Balears in Mallorca (Spain).
  • ​Academy of Music ‘K.Penderecki’ in Krakow (Poland)

Besides these activities, Carlo is also an enthusiastic online teacher, having found with his wife the Marchione Online Academy, teaching here top students from all over the world. He is also very active as music publisher, having his own online publishing company, MarchioneMusic Editions, through which we release regularly a new guitar transcription.

Prof. Rebeca Oliveira - (Musikschule Heinrich Schütz Gera, Almanya)

Rebeca Oliveira
Rebeca Oliveira

Regurlary acclaimed by the international specialized press, Rebeca Oliveira is a Portuguese classical guitarist.

As Bradford Werner stated:

“I really appreciate her solid performances filled with great technique, rhythmic drive and refined musicality. Her phrasing is so nicely balanced and well delivered.”

 In December 2021, Rebeca Oliveira released “Carlos Seixas – Sonatas”, an album where she recorded her own transcription of the Portuguese composer’s sonatas. This album is the result of the interest in the music of Portuguese baroque composer Carlos Seixas (1704-1742) that led her to start in 2017 the cycle “Carlos Seixas for guitar”, a series of transcriptions for classical guitar of this composer’s sonatas.  In this context she released the scores of her transcriptions in the Canadian publishing house Les Productions D’Oz.

In October 2020 Rebeca released her first album “Home”, a tribute to her native Madeira Island.

Rebeca began her musical studies at age fifteen, at the Conservatory – Professional School of Arts of Madeira, with Pedro Zamora. In July 2017, she completed her studies in classical guitar, with honours, at the Superior Conservatory of Music in Vigo, Galicia, in the class of Margarita Escarpa. In the same year, she started her Master degree in performance, with specialization in chamber music, at the Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar, in Germany, with the renowned professor Thomas Müller-Pering, finishing her studies with the highest distinction.

She has won numerous awards in national and international competitions, as well as scholarships and artistic creation grants. Highlights include the Eurostrings scholarship to the Tallin Guitar Festival, the STIBET I des DAAD, from the Hochschule für Musik Franz Liszt, Charlotte-Krupp – Neue Liszt Stiftung and the Kulturstiftung der Freistaat Thüringen.

She regularly performs solo and in various chamber music formations across Europe. In 2022 Rebeca joins the Weimar Guitar Quartet, an acclaimed international guitar quartet.  She is currently teaching at the Musikschule Heinrich Schütz Gera, Germany.

She plays with a guitar by German luthier Dieter Müller, uses Guitarlift and is an  Augustine Strings artist.

Prof. Omán Kaminsky - (Royal Conservatoire Antwerp, Belçika)

Omán KAMINSKY
Omán KAMINSKY

El maestro Omán Kaminsky Lara, es uno de los guitarristas mexicanos más destacados en el panorama internacional. Tiene en su haber más de doscientas presentaciones públicas, ha ofrecido conciertos en más de 20 países alrededor del mundo, incluyendo las salas más importantes, como en el Carnegie Hall de Nueva York, el Concertgebow de Ámsterdam, o el Palacio de Bellas Artes de la Ciudad de México.
Es Profesor Titular de guitarra del Conservatorio Real de Amberes, en Bélgica.
Estudió la licenciatura en Guitarra en la Escuela Superior de Música del Instituto Nacional de Bellas Artes y Literatura, graduándose con los máximos honores. Con apoyo de la prestigiosa beca holandesa HSP Huygens, Omán continuó estudios de posgrado en el “Koninklijk Conservatorium” (Conservatorio Real) de La Haya, especializándose en Guitarra y Música de Cámara. Posteriormente, gracias al Programa de Becas para Estudios en el Extranjero del FONCA-CONACYT, estudió una segunda maestría con especialidad en Pedagogía Musical, en el mismo conservatorio holandés.
Después de sus estudios en Europa, el maestro Kaminsky se incorporó como académico a las escuelas más importantes de música en México, impartiendo cátedra de guitarra en la Facultad de Música de la UNAM, La Escuela Superior de Música del INBAL y la Escuela Vida y Movimiento del Centro Cultural Ollin Yoliztly.
Se ha presentado en festivales internacionales de guitarra en México y en el extranjero; ofreciendo recitales, conferencias y clases magistrales, compartiendo su quehacer musical con las nuevas generaciones de músicos. Ha participado como solista con importantes orquestas de México y los Países Bajos, como la OFUNAM, OSLA, OSUG, OFEQ, Orquesta Juvenil Eduardo Mata, Orquesta Filarmónica de Zwolle y la NJO de Holanda.
Ha publicado 5 grabaciones discográficas, producidas en Serbia, España y México, divulgando así la música de México y Latinoamérica escrita para guitarra clásica.
Gracias a su virtuosismo guitarrístico y expresividad musical, Omán ha sido galardonado con primeros premios en más de 30 concursos internacionales de guitarra; en México, Estados Unidos de América, España, Bélgica, Los Países Bajos, Alemania, Austria, Bosnia y Herzegovina y Serbia. Debido a su reputación como guitarrista, ha sido invitado a ser parte de jurados calificadores de concursos internacionales de guitarra en México, Los Países Bajos, Bélgica, Rumania y Los Estados Unidos.
Producto de su labor y como orgulloso representante de la guitarra mexicana en el mundo, el Presidente de la República Mexicana le otorgó el Premio Nacional de la Juventud en actividades artísticas 2007, y en 2019 de manos del Rector de la UNAM, el “Reconocimiento Distinción Universidad Nacional para Jóvenes Académicos” Máximo reconocimiento que otorga la universidad a sus jóvenes académicos.
En virtud de su destacada trayectoria y el impacto de su trabajo, el maestro Omán Kaminsky Lara es un orgulloso representante de la creación artística y de la cultura en México y en el mundo.

Prof. Gerhard Reichenbach - (Hochschule für Musik und Tanz Köln, Almanya)

Gerhard Reichenbach
Gerhard Reichenbach

„Work, interpretation and artist…..phantastic! Since I heard your playing, I don’t worry about the future of the classical guitar.“

(Prof. Konrad Ragossnig, Vienna)

D’Addario artist Gerhard Reichenbach is one of the leading classical guitarists of his generation. He played his solo debut recital in 1980 in Düsseldorf (Germany) and his international debut in 1990 at the Volos Guitar Festival (Greece). Since then for over 40 years he has been performing concerts as a soloist and together with orchestras  being invited to many festivals as well as to concert halls like the Berliner Philharmonie or the International House of Music in Moscow. Gerhard is providing a large solistic repertoire of more than 35 different programmes and a number of guitar concertos. His transcriptions of keyboard music by Scarlatti and especially Bach received among experts and in magazines excellent reviews which put him into the first line of Bach interpreters on the guitar.

During the last decades he also premiered a number of contemporary compositions, mostly written for him such as Rossen Balkanski’s Balkanska Sonata, the 12 Concert Studies op.48 by Buck Wolters or the Cinq impasses by Atanas Ourkouzounov. Besides all other normal activities in a musical career such as teaching, judging in competitions or recording he also presented a growing number of musical editions of guitar works. His recent last edition is the edition of all Bach lute works at the german publishing house Trekel Music.

Another important field in his activities is organizing guitar events like concerts, competitions or festivals. He was artistic director of the Vissani Guitar Festival in Greece and the Bergisches Gitarrenfestival in Remscheid (Germany) and he is presently artistic director of the International Guitar Festival Wuppertal (Germany) and the Meisterkurs Michaelbeuern (Austria).

He was professor at the Franz Liszt Music Academy in Weimar, the State Conservatory in Thessaloniki (Greece) and since 2009 he is holding a position as a Professor at the Cologne Music University. A growing number of his students are successful artists, teachers or professors worldwide.

Gerhard Reichenbach is playing on instruments by Thomas Humphrey (Millenium Model) and Thomas Merz.

Prof. Đani Šehu - (Sarajevo Üniversitesi Müzik Akademisi, Bosna Hersek)

Dani ŠEHU
Dani ŠEHU

Đani Šehu (1980) ilk öğrenimini memleketi Saraybosna, Bosna-Hersek’te aldı. Liseden sonra Paris, Fransa’daki Ecole Normale de Musique Alfred Cortot’ta profesör Rafael Andia ile gitar eğitimine başladı.

2000 yılında Avusturya’nın Viyana kentindeki Universität für Musik und Darstellende Kunst’ta eğitimine devam etti. Burada profesör Konrad Ragossnig ve Alexander Swete ile çalıştı ve 2006 yılında gitar bölümünden mezun oldu. 2010 yılında profesör Alexander Swete’nin yanında eğitimine devam ederek yüksek lisans derecesini aldı. Šehu, eğitimi boyunca dünya standartlarında profesörler ve sanatçılarla çeşitli seminerlere ve ustalık sınıflarına katıldı.

Solist ve oda müzisyeni olarak Šehu, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Avusturya, Fransa, İsveç, İtalya ve Almanya’da sahne aldı. Saraybosna Filarmoni Orkestrası (Bosna Hersek), Tonart Simfonietta (Avusturya) ve Dubrovnik yaylı çalgılar dörtlüsü (Hırvatistan) ile solist olarak sahne aldı.

2006 yılından bu yana Saraybosna Üniversitesi Müzik Akademisi’nde ders vermektedir. Öğrencileri, Bosna Hersek’te ve yurt dışında uluslararası yarışmalarda ve konserlerde gösterdikleri başarılarla dünya çapında ilgi topladı.

Šehu, aktif konser programının yanı sıra uluslararası birçok festivale eğitmen olarak konuk oluyor ve jüri üyeliği yapıyor.Saraybosna Uluslararası Gitar Festivali ve Uluslararası “SIGF Yaz Okulu”nun kurucusu ve yöneticisidir.

Prof. Neno Munitić - (Music Academy “Ino Mirkovic”, Hırvatistan)

Neno MUNITIĆ
Neno MUNITIĆ

Guitarist and composer from Omis, Croatia

In 2002 he won the first absolute prize at 8th International Guitar Competition „Citta di Casarza Ligure“- Italy. Holder of a variety of prizes by the Croatian Ministry of Education and by International Commissions, “Oscar of science” (5 years in a raw) for brilliant success of his students who won numerous international guitar competitions and had a notable career.  Performed at various concerts through Europe as a soloist and a member of various chamber music ensembles. The past 30 years he spends as a guitar teacher, professor or lecturer in different music schools and conservatories in Croatia, Bosnia and Herzegovina and Slovenia and he worked as an assistant of prof. Carlo Marchione at the Music Academy “Ino Mirkovic” in Lovran, Croatia. Afterwards, he continues working with the class as a lecturer and as a high lecturer in the same Academy. In parallel with educational work, he composes pieces for classical guitar. He achieves special recognition for the success of the International guitar festival „Omis guitar fest“ (Croatia) as its founder. Besides working on line with students all over the world and in music school in Omis, he holds the concerts and master classes and acts as a member of jury on numerous International guitar competitions.

Prof. Kağan Korad - (Bilkent Üniversitesi)

Kağan KORAD
Kağan KORAD

Kağan KORAD Bilkent Gitar Üçlüsü, Terci-Korad Gitar İkilisi, Trio Anka, Salman-Korad Bandoneon Gitar İkilisi gibi uzun soluklu guruplarla ve solo olarak, Cizre’den Tekirdağ’a tüm yurdu kapsayan konserlerin yanısıra, Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika kıtalarında bir çok ülkede 600’den fazla konser vermiştir.  Koblenz, Volos, Guitart, Naxos, Miami, İstanbul uluslararası gitar festivalleri ve Uluslararası Ankara Müzik Festivali gibi birçok önemli festivalde, konsertist, hoca ve jüri üyesi olarak yer almıştır. Kendisine ve mensup olduğu guruplara, ithaf edilmiş, beşi gitar konçertosu olmak üzere, çok sayıda eserin dünya prömiyerlerini gerçekleştirmiştir. Çeşitli orkestralarla solist olarak 20’ye yakın eser seslendirmiştir. Uluslararası Volos Gitar Festivali, 30. Yıl “Onur Ödülü” ve Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası Gitar Festivali “Yılın Gitaristi” başta olmak üzere alanında çeşitli ödüllere layık görülmüştür.

Gitarlı guruplar, solo gitar ve orkestra/gitar için yaptığı çok sayıda düzenlemesi olan Korad’ın, yayınlanmış dört albümü vardır.

Doğu Avrupa ülkeleri tarafından, 2001 yılında kurulan gitar birliği ASEG’in, (Association of Classical Guitarists of Southeastern Europe) ve Klasik Gitar Derneği’nin kurucu üyelerindendir. Korad’ın direktörü ve mimarı olduğu büyük çaplı müzik organizasyonları arasında, 1.si 2017 yılında gerçekleşen “Bilkent Oda Müziği Günleri” ve 2006 senesinden bu yana, her sene devam eden, ülkemizde klasik müzik alanında düzenlenen en kapsamlı ve dikkat çeken etkinliklerden birisi olan “Türkiye Gitar Buluşmaları” sayılabilir.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde uzun süre bölüm başkanlığı ve dekanlık görevlerini yürütmüştür. Halen aynı bölümde profesör olarak çalışmalarını sürdürmekte, alanında etkin ve uluslararası başarılarıyla dikkat çeken öğrenciler yetiştirmektedir.

Prof. Sinan Erşahin - (Mimar Sinan Üniversitesi)

Sinan ERŞAHİN
Sinan ERŞAHİN

Gitar hayatına 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Bölümü’ne girerek başlayan Erşahin, daha sonra “Prag Music Academy” de (HAMU) burslu olarak Milan Zelenka’nın sınıfında performans programına kabul edildi. Prag’taki çalışmalarını başarıyla tamamladıktan sonra, İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimine devam etti. MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’ ndan Sanatta Yeterlik diploması ile mezun oldu.

Türkiye’de ve yurtdışında önemli salonlarda birçok solo ve oda müziği konserleri veren Erşahin, , ABD’de New York Symphony Space, UN Plaza, Baruch College, Miami FIU ‘de verdiği konserler yanında Meksika-Morelia Gitar Festivali, İtalya-İmperia Gitar Festivali, Paris Gitar Festivali, İzmir-Karaburun Gitar Festivali, Ankara-Bilkent Gitar Günleri, Bakü Uluslararası Müzik Festivali, Miami FIU International Guitart Festival, İKSV İstanbul Müzik Festivali ve daha birçok festival tarafından davet edilmiş konserler ve masterclass dersleri vermiş, yarışmalarda jüri üyeliği yapmıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok önemli şeflerle çalışmış, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Filarmonia İstanbul Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Belediye Senfoni orkestrası, CRR Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Bakü Filarmoni orkestrası gibi orkestralarla da solist sanatçı olarak konserler vermiştir.

Gitar için yaptığı geleneksel Türk ezgileri düzenlemelerin yanında merkezi New York’ da bulunan “Roger Shapiro Fund For New Music” tarafından sipariş edilen solo gitar için bestelediği Shaman Rituel “Cancion y Danza” isimli eseri, dünyada birçok gitarist tarafından çeşitli salonlarda seslendirilmiştir. Ayrıca Gitar ve Senfonik Orkestra için yazdığı “Grand Rondo”  isimli eseri de Bilkent Üniversitesi tarafından düzenlenen bir yarışmayla çalacak olan solist seçilmiş, Bilkent Üniversitesi’ nde yapılan performansın kaydı albüm olarak yayınlanmıştır.

2014 yılından bu yana düzenlenen CRR İstanbul Gitar Festivalleri’nin sanat koordinatörlüğünü üstlenen Sinan Erşahin, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Gitar Sanat Dalı Başkanı olarak Profesör ünvanıyla öğretim üyeliği yapmakta olup, konser etkinliklerine devam etmektedir.

Prof. Dr. Safa Yeprem - (Marmara Üniversitesi)

Safa YEPREM
Safa YEPREM

1974’te Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine 1983′ te başladı. Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Müzik Eğitimi Bölümü’nde 1995’te Lisans, 1998’de M.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans, 2004 ‘te M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı ‘nda Doktora eğitimini tamamladı. Ocak 2008 ‘de “Güzel Sanatlar” temel alanı “Müzik” branşında “Doçent”, Eylül 2013’te de bu alanda “Profesör” ünvanı aldı.

Yurt içinde ve dışında çok sayıda gitar resitali gerçekleştirdi. Ayrıca pek çok bilimsel ve sanatsal etkinliklerde çeşitli kademelerde görev aldı. Gitar ve oda müziği için pek çok kompozisyonu ve kuramsal çalışması olup, eserlerinden pek çoğu yerli ve yabancı yayınevleri tarafından yayınlandı. Bu çalışmalar, halihazırda ülkemizde ve çeşitli ülkelerde birçok müzisyen tarafından yorumlanmaktadır.

 YAYIMLANMIŞ KİTAPLARI;

“Suite de la Caloriferre & Midnight”  Les Productions d’OZ – Kanada,1997

“Café turc”  Les Productions d’OZ – Kanada,1998

“Flamenko Sanatı ve Gitar “Bemol Müzik Yayınları ” 2001, 2003, 2006.

“Klasik Gitar için Halk Şarkıları”, “Bemol Müzik Yayınları “, 2002

“Klasik Gitar için Kompozisyonlar”, “Bemol Müzik Yayınları “, 2004

“Gitarda Modal Açılımlar ve Akor Yapıları”, “Fark Yayınları “,ilk baskı2006;”Bemol Müzik Yayınları”, ikinci baskı 2013

“Ongozinou Vidi-Widdoo”  “Seconda Prattica”, USA, 2013

“Klasik Gitar için İlahiler”.  “Bemol Müzik Yayınları “, 2013

“Dinlerin Ortak Dili Müzik” İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınları, 2014

ALBÜMLERİ

“Empati”, “DLR Müzik Yapım”, İstanbul, 2011 (Gitar ve Piyano)

 “Tebdil-i Mekân”, “bU Müzik Atölyesi”, 2014 (Solo Gitar)

 “Bebeğime Ninniler” “Eğlence Fabrikası “, 2016 (Gitar ve Vokal)

 “Mini Mini Kızıma Ninni Oyun Dans”, “Eğlence Fabrikası”, 2020 (Solo Gitar)

  “Dua”, “Eğlence Fabrikası”, 2022 (Solo Gitar)

 “T(Adımlık)”, “Eğlence Fabrikası”, 2024 (Solo gitar ve Oda Müziği)

Detaylı ve güncel biyografi metnine ulaşmak için bkz.

https://avesis.marmara.edu.tr/safa.yeprem

Doç. Dr. Melih Güzel - (Marmara Üniversitesi)

Melih GÜZEL
Melih GÜZEL

İstanbul’da doğdu. Kişisel olarak sürdürdüğü müzik ve gitar çalışmalarını. M.Ü. Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’ne girerek devam ettirdi. Eğitimi boyunca ülkemize gelen çeşitli gitaristlerin eğitim etkinliklerine katıldı ve ayrıca yakın arkadaşı Mehmet Gürgün’ le gitar çalıştı (1984). Lisans eğitimini tamamladıktan sonra (1987), yine aynı üniversitede ‘Türk Müziği Ezgi ve Dizilerinin Gitara Uygulanabilirliği’ başlıklı teziyle yüksek lisansını (1994) ardından da ‘Gitar Tekniklerinin Ülkemize Özgü Müzikal Kaynaklardan Yola Çıkarak Öğretilmesi ve Geliştirilmesi’ başlıklı doktora tezini verdi. (2003)  Thames Valley University London College of Music LLCM resital klasik gitar resital diplomasını (2004) aldı. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli sanat ortamları, jazz festivalleri, kültür merkezleri, radyo-tv programları ve konser salonlarında verdiği resitallerde gitar dağarının seçkin eserleri yanında, kendi beste ve düzenlemelerini icra etti. Müzikal oyunlarda çaldı, tiyatro müzikleri yaptı. Çok yönlü müzikal kişiliği, klasik müziğin yanı sıra jazz, rock, blues ve halk müziği performans ortamlarında birçok sanatçıya eşlik etmesini sağladı.

“Melih Güzel Sounds of Anatolia 2000”,   “Melih Güzel Sounds of İstanbul Project 2018” “İstanbul’u Dinliyorum 2003”  kişisel projelerini gerçekleştirdi ve “Gitarın Asi Çocukları 2008”, “Guitarist of İstanbul 2022” karma albümlerinde yer aldı. “UAK Müzik Alanında Doçent oldu 2023”  Halen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünde eğitim vermekte, yeni kitap ve albüm projeleri üzerinde çalışmaktadır.

Prof. Hande Cangökçe - (Topkapı Üniversitesi)

Hande CANGÖKÇE
Hande CANGÖKÇE
Sanatçı İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Bekir Küçükay’ın sınıfında Lisans, Master ve Sanatta Yeterlik derecesini almaya hak kazanmış; 2017 yılında Doçent, 2022 yılı itibariyle Profesör ünvanını almıştır.
Fransa’da, Strasbourg Académie Superiéure de Musique Konservatuvarı’nda solistler için gitar programını kazanarak, Susana Prieto ile klasik gitar yorumculuğu ve Prof. Yasunori Imamura ile Barok müzik yorumculuğu, Barok doğaçlama, Theorbo ve continuo üzerine çalışmıştır.
Öğrenciliği süresince Zoran Dugic, Lily Afshar, Marco Socias, Liviu Georgescu, Bosko Radojkovic, Hopkinson Smith, Carlo Marchione, Tilmann Hoppstock, Lorenzo Micheli gibi dünyaca ünlü eğitimci ve virtüözlerle çalışma fırsatı bulmuş ve Avrupa’daki pek çok konservatuvardan davet almıştır .
Gitarist 2000 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında uluslararası pek çok festivalde solist olarak sahne almış, konçertolar seslendirmiş ve pek çok eserin Türkiye ve dünya prömiyerlerini gerçekleştirmiştir. Klasik gitar kayıtları ve röportajları ile pek çok Tv ve Radyo programına konuk olmuş; yayınlarda canlı performanslar sergilemiştir. Çalışmaları önde gelen klasik müzik dergileri başta olmak üzere yazılı basında ve klasik müzik albümlerinde yer almıştır. Cangökce, performans hayatının yanı sıra yine yurt içi ve yurt dışı olmak üzere uluslararası festivallerde
masterclass, workshop ve seminerler vermeye devam etmektedir.
Yer aldığı ilk albüm; “5 Gitar Eseri” Yıldız Teknik Üniversitesi’nden çıkmıştır. İkinci albüm “Gitarla Buluşma” (Bilkent-Çağsav) için Türk bestecilerden prömiyer performans kayıtları gerçekleştirmiştir. Bekir Küçükay’ın “Çocuklar İçin Gitar Metodu” DVD’si için performans videoları kaydetmiştir. (Bemol Müzik). Üçüncü albümü; “Türk Gitar Konçertoları” yine Bilkent – Çağsav işbirliği ile piyasaya sürülmüştür. Sanatçı bu projede eser kaydını şef Alessandro Cedrone yönetiminde gerçekleştirmiştir .
Sanatçı Fransa’da aldığı theorbo eğitiminin ardından yine bir barok lavta olan Archlute ile 2018 yılı itibariyle yeni bir repertuvar oluşturmaya başlamıştır. Bu enstrümanı Türkiye’ye getiren ve tanıtan ilk lutist olan Cangökce, duo ve repertuvar çalışmalarına kontratenor Kaan Buldular ile devam etmektedir. Duo Lamente uluslararası festivallerde konserler vermekte ve Barok dönemden Osmanlı Saray müziğine uzanan repertuvarıyla bu alanda Türkiye’yi temsil etmektedir. Sanatçı duo projesinin yanı sıra, Prof. Leyla Pınar’ın kurduğu ve sanat yönetmenliğini
üstlendiği İstanbul Barok’un üye sanatçılarındandır. Barok Diyagonal, Camerata Barok, Orkestra
Aromsa, D’accordo Ansambl gibi Barok müzik toplulukları ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi
ile konuk sanatçı olarak konserler vermeye devam etmektedir.
Sanatçı akademik çalışmalarına an itibariyle İstanbul Topkapı Üniversitesi yönetim kurulu üyesi olarak devam etmekte olup kuruculuğunu üstlendiği Müzik Bölümü’nün başkanlığını
yürütmektedir. Cangökce, akademisyenliği süresince pek çok öğrenci konseri düzenlemiş, yetiştirdiği öğrenciler verdiği lisans eğitimi sonrası eğitimlerine yurt içi ve yurt dışında devam etme şansına erişmişlerdir.

Öğr. Gör. Dr. Kerim Altınörs - (Yıldız Teknik Üniversitesi)

Kerim ALTINÖRS
Kerim ALTINÖRS

1981’de Almanya’nın Neuss kentinde doğdu. İlk olarak flamenko gitar eğitimi aldı. Ardından 1999’da Bülent Ergüden ile klasik gitar üzerine çalışmaya başladı. 2004’te kazandığı Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik Toplulukları Lisans programındaki klasik gitar eğitimini hazırlık eğitimi ile beraber 2011’de tamamladı. Bu süreçte Ergüden’in koordinatörlüğünü yaptığı Uluslararası Yıldız Gitar Günleri’nde koordinatör yardımcılığı görevini üstlendi. Aynı zamanda festivalde solo, duo konserler verdi. 2012’de kazandığı İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yüksek Lisans eğitimini Erdem Sökmen danışmanlığında “Joaquin Rodrigo’nun Gitar Eserlerindeki Teknik Zorluklara Metodolojik Bir Yaklaşım” başlıklı teziyle tamamladı. Thomas Müller-Pering, Marco Socias, Hopkinson Smith, Lorenzo Micheli, Carlo Marchione ve Koblenz Gitar Festivalinde (Almanya) David Russell, Lucio Matarazzo, Zoran Dukic, Hubert Kappel gibi önde gelen gitaristlerin ustalık sınıflarına katıldı.

Kağan Korad tarafından düzenlenen Bilkent Üniversitesi Türkiye Gitar Buluşması’nda (2013) Türkiye Gitar Buluşması’nda Besteci Eray Düzgünsoy’un ‘Darfur Fragments’ isimli eserini seslendirdi ve eserin dinleti esnasında CD kaydı gerçekleştirildi. 2016’da Amerikan dergisi ‘Fingerstyle Guitar Journal’dan Bill Piburn’la detaylı bir röportaj gerçekleştirdi. Aynı zamanda dergide Eduardo Sainz de la Maza’nın Andaluza eserinin Altınörs’e ait bir edisyonu yayımlandı. Amerikalı besteci Victor Frost 2018’de Altınörs’e ithafen Variations Lyriques Op. 81 başlıklı çeşitleme formunda bir eser bestelemiştir. Aynı yıl Türkiye’nin önemli gitar festivallerinden olan Türkiye Gitar Buluşması’nın açılış konserini gerçekleştirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ve çeşitli festivallerde ustalık sınıfı dersleri, seminerler verdi, yarışmalarda jüri olarak görev aldı. 2021’de Domenico Scarlatti, Isaac Albéniz, Joaquin Rodrigo, E. Sainz de la Maza gibi bestecilerin eserlerine yer verdiği ‘Altınörs Plays’ albümü yayınlandı. Albümde yer alan eserler TRT ve Borusan Klasik gibi önde gelen radyolarda yayınlandı. 2017-2022 yılları arasında Okan Üniversitesi Konservatuarında ders verdi. Ergüden danışmanlığında yazdığı “Isaac Albeniz Solo Piyano Eserlerinin Romantik ve Modern Bakış Açılarıyla Yapılmış Gitar Transkripsiyonlarının Karşılaştırılmalı İncelenmesi” başlıklı teziyle doktor unvanı alan gitarist 2017’den beri Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Öğr. Gör. Ozan Akyatan - (Kocaeli Üniversitesi)

Ozan AKYATAN
Ozan AKYATAN

Ozan Akyatan 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet konservatuarında gitar sanatçısı Erdem Sökmen ile çalışmalarına başlayan Ozan Akyatan, yüksek lisansını aynı okulda tamamlamıştır. Bir çok uluslararası gitar sanatçısıyla ustalık sınıfları dahilinde çalışmış, ulusal birçok festivalde katılımcı, icracı ve jüri üyesi olarak bulunmuştur. Ülkemizin saygın konservatuvarlarında ve üniversitelerinde resitaller ve ustalık sınıfları yapmıştır.

2003 yılından beri Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Prof. Tuncer Önder - (Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı)

Tuncer ÖNDER
Tuncer ÖNDER

Gitar çalışmalarına Ankara’da başladı. 1997 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Klasik Gitar Ana Sanat Dalı’na burslu olarak kabul edildi.  Lisans eğitimini Soner Egesel, Kağan Korad ve Kürşat Terci eşliğinde tamamladıktan sonra 2006 yılında Hollanda’ya gitti. Conservatorium van Amsterdam’da Lex Eisenhardt’ın öğrencisi olarak yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Anasanat dalı Sanatta Yeterlik Eğitimini Erdem Sökmen ve Soner Egesel eşliğinde tamamladı. Ögrenciliği süresince Costas Cotsiolis, Marco Socias, David Russell, Tilman Hoppstock, Hubbert Kappel, Alfonso Moreno, Aniello Desiderio, Fred Jacobs ve Zoran Dukic gibi birçok gitaristin ustalık sınıflarına katılma fırsatı buldu.  Quirine Melssen tiyatrosu ile müzisyen olarak Hollanda’nın birçok şehrinde iki sene süresince performanslar gerçekleştirdi. Yurtiçinde ve Yurtdışında solo ve oda müziği çalışmalarında yer aldı. İki sene süresince Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında klasik gitar eğitmenliği yaptı. 2014-2016 yılları arasında Radyo KTÜ’de yapımcılığını kendi üstlendiği “Ses ve Zaman” adlı klasik müzik içerikli bir programı sundu. 2018 senesinde “Klasik Gitarda Gomidas Vartabed Düzenlemeleri: Derlemeler ve Orijinal Eserler” isimli kitabı Bemol Müzik tarafından yayımlandı. Ulusal ve Uluslararası birçok Sempozyuma katıldı ve kurucu üye olarak görev aldı. Uluslararası dergilerde makaleleri yayımlandı. 2021 senesinde “Gomidas Vartabed For Classical Guitar” isimli Klasik Gitar albümü Ahenk Müzik prodüksiyonluğu ile yayınlanmıştır. 2024 senesinde Profesör ünvanını almıştır. Halen, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik bölümü bünyesinde Klasik Gitar öğretim üyesi ve Piyano-Arp-Gitar Anasanat Dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.

Öğr. Gör. Atakan Meşekıran - (Sakarya Üniversitesi)

Atakan MEŞEKIRAN
Atakan MEŞEKIRAN

Atakan Meşekıran Samsun’da doğdu. 2001 yılında Kocaeli Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümüne kabul edildi ve Ozan Akyatan’ın öğrencisi oldu. 2006 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2007-10 yıllarında Almanya’da Hochschule für Musik Franz Liszt – Weimar’da Prof. Jürgen Rost’un sınıfında tamamladı. Eğitimi boyunca Kocaeli, Marmara, Ondokuz Mayıs ve Bilkent Üniversiteleri başta olmak üzere bir çok salonda ve etkinlikte konserler verdi.2006 yılında İstanbul’da düzenlenen Mavi Martı Uluslararası Gitar Festivali yarışmasında ikincilik ödülü kazandı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Sanatta Yeterlik programına devam etmekte ve Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Tuba Akkaya - (Mardin Artuklu Üniversitesi)

Tuba AKKAYA
Tuba AKKAYA

2001 yılında Ankara, Gazi Üniversitesi  Müzik Eğitim Fakültesi, piyano ve müzik kuramları bölümünden mezun olan  Tuba Akkaya, aynı sene

Almanya’da Detmold Müzik Akademisin ‘de klasik gitar eğitimine başlamış, burda lisans eğitimini bitirdikten sonra yine Almanya,  FolkwangMüzik Akademisin’de Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

Almanya’daki eğitim hayatı boyunca Almanya ve Türkiye’de bir

çok solo ve oda müziği konseri veren sanatçı,Avrupa’da katıldığı festivallerde önemli gitar virtüözleri ile çalışma fırsatı bulmuş  ve çeşitli

müzik projesinde  yer almıştır.

2009 yılında Türkiye’ ye yerleşen Tuba Akkaya,İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuar’ında Sanatta Yeterlik programını başarıyla tamamlamıştır.

2015 yılında 5.Hamilton uluslararası Gitar festivalinde gitar öğretmenliği ve yarışma jüri

üyeliği yapmış olan Tuba Akkaya  oda müziği konserlerinin yanında; anadolu ezgileri,latin danslar ve dünyanın farklı köşelerinden çağdaş bestecilerin eserlerinden oluşan sıra dışı solo bir repertuvarla yurt dışında ve yurt içinde  konserler vermeye devam etmektedir.

2020 yılından beri Mardin’de yaşayan Akkaya Mardin Artuklu Üniversitesi Devlet Konservatuvar’ında Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Prof. Kâzım Çokoğullu - (Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi)

Prof. Kâzım ÇOKOĞULLU
Kâzım ÇOKOĞULLU
Kâzım ÇOKOĞULLU “İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi”, “Akbank Gitar Festivali”,“Yıldız Teknik Üniversitesi Gitar Festivali”, “Odtü Gitar Günleri”, “Türkiye Gitar Buluşması”, “ASEG (Doğu Avrupa Gitaristleri Birliği)” gitar buluşması gibi önemli festival ve konser salonlarında resitaller verdi. Cihat Aşkın Ensemble, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Orkestra Akademik Başkent ile konçertolar çaldı.

2008 yılında ünlü Amerikan besteci Elliott CARTER’ın yüzüncü doğum günü kutlamaları için düzenlenen “Focus” konserler serisinde “New Juilliard” oda müziği topluluğu ile New York Peter Jay Sharp konser salonunda konserler verdi. Ülke çapında düzenlenen yarışmalarda birincilik ödülleri de kazanan gitarist, klasik müzik dergisi Andante tarafından “geleceğin yıldızı olarak” nitelendirildi.

2012 yılında, klasik kemençe, gitar ve vurmalı çalgıdan oluşan, Türk Halk ve Klasik Türk Müziği repertuvarı seslendiren “Sırnağme” grubu ile Selanik’ teki uluslararası ISME kongresine katıldı ve burada bir dizi konserler vererek ülkemizi temsil etti. Gitaristin “Tanburi Mustafa Çavuş’un Şarkısı Üzerine Fantezi” isimli çalışması, 2013 yılında Çağsav firması tarafından basılan ve Türk bestecilerin gitar için yazdıkları eserlerden oluşan albümde yer almaya hak kazandı. Ayrıca 2015 Mayıs ayında Sırnağme grubu ile gerçekleşen, tüm düzenlemelerin sanatçıya ait olduğu ve ağırlıklı olarak Türk Müziği repertuarından oluşan “Meyler Süzülsün” albümü Anadolu Müzik tarafından piyasaya sürüldü.

2016 yılında Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleşen 10. Türkiye Gitar Buluşması’na davet edilen gitarist, burada Okay ÖZDAĞ’ın gitar konçertosunun ilk seslendirilişini Bilkent Üniversitesi konser salonunda Orkestra Akademik Başkent ile gerçekleştirdi ve bu eser 2018 yılında Çağsav tarafından “Türk Gitar Konçertoları” ismiyle piyasaya sürüldü.

Önceleri Mehmet GÜRGÜN ve İbrahim KAYAALP ile çalışan gitarist yurt içi ve yurt dışında da birçok ustalık sınıflarına katılmış ve Carlo DOMENICONI, Roland DYENS, Marco SOCIAS, Carlos BARBOSA-LIMA ve Ricardo MOYANO gibi önemli isimlerle çalışmıştır.

2007 yılında Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden Kağan KORAD’ ın öğrencisi olarak mezun olmuştur. Aynı yıl, dünyanın en önemli okulları arasında gösterilen New York’ daki The Juilliard School müzik ve sahne sanatları okulunu çok nadir verilen tam burs ile kazanmıştır. Burada iki yıl boyunca dünyaca ünlü gitarist Sharon ISBIN ile çalışmış ve 2009 yılında mezun olmuştur. Ardından 2010 yılında girdiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik Bölümü Sanatta Yeterlik programını Mayıs 2013 tarihinde Prof. Dr. Selen BUCAK danışmanlığında başarıyla tamamlamıştır.

Gitarist ayrıca yüksek lisans eğitimi boyunca Eczacıbaşı Vakfı ve Amerika Birleşik Devletlerinde eğitim gören başarılı sanatçılara verilen Ahmet ERTEGÜN Vakfı burslarını da almaya hak kazanmıştır.

Öğretim üyesi olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda 2011-2020 yılları arasında, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, İcra Sanatları Fakültesi’nde 2020 yılından itibaren görev yapmakta olan ÇOKOĞULLU, gitaristlik ve bestecilik kariyerine de aktif olarak devam etmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Koca - (Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi)

MGÜ Gitar Topluluğu Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül KOCA
Ayşegül KOCA
Ankara’da dünyaya geldi. Klasik gitar çalmaya 8 yaşında ağabeyi ile başladı.

2001 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’nun klasik gitar bölümünü burslu olarak kazandı. Önce Kürşad Terci, daha sonra Kağan Korad ile çalışmalarını sürdürdü. Aynı okulun lise kısmından 2006’da mezun oldu. Hemen ardından Hollanda’da Maastricht Konservatuarı’nın sınavlarına girdi. Başarılı performansından ötürü iki sınıf atılarak Lisans 3. sınıfa kabul edildi. İki yıl süresince Carlo Marchione ile çalıştı.

2008’de lisans eğitimini tamamlayarak çalışmalarını Aniello Desiderio ile Avrupa’nın sayılı gitar akademilerinden biri olan Koblenz Gitar Akademisi’nde sürdürdü. 2010 yılında bu kurumdan “Artist ve Solist” diplomalarını alarak mezun oldu.

2013-2015 yılları arası Avusturya’da Graz Müzik ve Görsel Sanatlar Üniversitesi’nde Paolo Pegoraro ile çalıştı ve burada “Çağdaş Müzik Performansı” ve “Film müziği” alanları üzerine yoğunlaşarak Avusturya’da çeşitli topluluklarla birlikte konserler verdi; kayıtlar yaptı.

Eğitim hayatı boyunca yurt içi ve yurt dışında düzenlenen çeşitli gitar yarışmalarına katılan gitarist, birçok ödülün sahibi oldu. Derece kazandığı yarışmalardan bazıları: Romanya’da “Eduard Pamfil Genç Gitaristler Yarışması” (2005) birincilik ödülü ve jüri özel ödülü, Türkiye’de “Ulusal İstanbul Mavi Martı Gitar Yarışması”(2006) birincilik ödülü ve “Ulusal İnönü Üniversitesi Klasik Gitar Yarışması” (2008) ikincilik ödülü, İspanya’da “José Tomas Klasik Gitar Yarışması” (2007) birincilik ödülü, İtalya’da “Enrico Mercatali Genç Gitaristler Yarışması” (2009) ikincilik ödülü ve halk ödülü.

Bugüne kadar pek çok ülkeden konser ve ustalık dersi vermek üzere davet aldı. Almanya, Avusturya, İspanya, İtalya, Hollanda, Belçika, Romanya, Lüksemburg, Sırbistan, Hırvatistan, Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Kıbrıs, Karadağ ve Kosova gibi ülkelerde konserler vererek uluslararası platformda ismini duyurmayı başardı. Festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda jüri üyesi oldu. Yer aldığı uluslararası festivallerden bazıları: Türkiye’de “Antonio Lauro Gitar Bienali” (2004), “Ordu Gitar Festivali” (2005), “Türkiye Gitar Buluşması” (2006-10-12-16-18-19), “Yıldız Teknik Gitar Günleri” (2006), “İTÜ Savaş Çekirge Klasik Gitar Günleri” (2006), “Klasik Keyifler Oda Müziği Festivali” (2011), “FesTekin Bahar Şenlikleri” (2012), “İbrahim Çeçen Bahar Şenlikleri” (2012), “ODTÜ Klasik Gitar Festivali” (2013-15-17), “CRR Gitar Festivali” (2015), “Gümüşlük Gitar Festivali” (2016), “Bilkent 30.Yıl Festivali” (2016), “İstanbul Gitar Festivali” (2018-19), “Antalya Gitar Festivali” (2018), Yunanistan’da “Güneydoğu Avrupa Gitaristleri Birliği Kongresi” (2005), “İspanya’da Julian Arcas Gitar Festivali” (2008), Avusturya’da “Uluslararası Gitar Haftası” (2014), Meksika’da “EBA-UABJO Oaxaca Gitar Festivali” (2015-16), “BUAP Puebla Gitar Festivali” (2016), “Taxco Gitar Festivali” (2017), “Paracho Gitar Festivali” (2017), “La Guitarra Hoy” (2017), “Guitar Camera Celaya Festivali” (2017), “Querétaro Gitar Buluşması” (2017), İtalya’da “Acerra Gitar Buluşması” (2017), Kıbrıs’ta “Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali” (2017), Amerika Birleşik Devletleri’nde “Miami GuitArt Festivali” (2019), Karadağ’da “Montenegro Gitar Festivali” (2019) ve Kosova’da “Peja Gitar Festivali” (2019).

2017 yılında gerçekleştirdiği Meksika turnesi T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklendi.

Solo konserlerin yanı sıra çeşitli orkestralarda da solist olarak yer aldı. Almanya’da Francesco Angelo yönetiminde “Koblenz Staatsorchester Rheinische Filarmoni Orkestrası”, Meksika’da Alfonso Moreno yönetiminde “Xalapa Gitar Orkestrası” ve Jesús Almanza Castillo yönetiminde “Silvestre Revueltas Gençlik Senfoni Orkestrası”, Türkiye’de ise Antonio Pirolli yönetiminde “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası” ve “Antalya Devlet Senfoni Orkestrası”, Gints Glinka yönetiminde “Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası” ve Ertuğ Korkmaz yönetiminde “Orkestra Akademik Başkent” ile konçertolar seslendirdi. Rodrigo’nun iki gitar için yazdığı Madrigal konçertosunu seslendiren ilk Türk gitaristi oldu. 2016 yılında Orkestra Akademik Başkent eşliğinde seslendirdiği konçertonun konser kaydı 2018’de albüm olarak yayımlandı.

2016 yılında Benito Juárez Oaxaca Özerk Üniversitesi’nden (UABJO) aldığı davet üzerine Meksika’ya giderek Güzel Sanatlar Fakültesi Gitar Bölümü’nde eğitim verdi. 2017 yılında Türkiye’ye tekrar dönüş yapan Ayşegül Koca, 2019 yılı itibari ile akademik çalışmalarını Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sürdürmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Ağır - (Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi)

Dr. Öğr. Üyesi Serkan AĞIR
Serkan AĞIR
Öğretim Görevlisi, Klasik gitar çalışmalarına 1994 yılında başlayan Serkan Ağır, 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Gitar Bölümü’ne kabul edilmiş ve Ahmet Kanneci’nin öğrencisi olmuştur.

2000 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Klasik Gitar Sanat Dalı’na burslu olarak kabul edilmiştir. Lisans eğitimini Kağan Korad ve Kürşad Terci’nin öğrencisi olarak tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Gitar Sanat Dalı’nda Soner Egesel’in öğrencisi olarak tamamlayan Serkan Ağır yine aynı okulda sanatta yeterlik çalışmalarına Erdem Sökmen’in öğrencisi olarak devam etmiş, 2012 yılında başarı ile mezun olmuştur.

Eğitim hayatı boyunca Tilman Hoppstock, Alirio Diaz, Aniello Desiderio, Marco Socias, Costas Cotsiolis, Alfonso Moreno gibi önemli isimler ile çalışma fırsatı bulmuştur.

Yurtiçinde ve dışında pek çok konser ve ustalık dersi veren Serkan Ağır, Theater Des Augenblicks (Viyana), St. Marcus Müzik Festivali (Zagrep), Novska Konservatuvarı (Novska), Caddebostan Kültür Merkezi, Mersin Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ile Fransa Büyükelçiliği, Amerikan Büyükelçiliği, İspanya Büyükelçiliği bünyesinde Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), Güzel Sanatlar Orkestrası, çeşitli oda müziği topluluklarıyla ve solo konserler gerçekleştirmiştir.

2006-2015 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı’nda dersler vermiştir.

2015-2020 yılları arasında Bilkent Ünivesitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Klasik gitar Anasanat Dalı Koordinatörü ve Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır.

Serkan Ağır 2021 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi olarak göreve başlamış halen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Çalgı Eğitimi Bölümünde görevini sürdürmektedir.

Arş. Gör. Anıl Gelenler - (Yaşar Üniversitesi)

Anıl GELENLER
Anıl GELENLER

Anıl Gelenler, 2003 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Klasik Gitar bölümünde lisans eğitimine başlayarak burada Prof. Kağan Korad’ın öğrencisi olmuştur. Costas Cotsiolis, Tilman Hoppstock, Marco Socias, Srdjan Tosic, Liviu Georgescu, Bosko Radojkovic, Thomas Kirchhoff, Anelio Desiderio ve Roland Dyens gibi önemli gitaristlerin düzenlediği ustalık sınıflarına aktif olarak katılma fırsatı bulmuştur. 2010 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Klasik Gitar Ana Sanat Dalı’ndan lisans derecesinden onur derecesi ile mezun olmuştur. 2012-2016 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve klasik gitar bölümü akademik koordinatörü olarak görev yapmış, ardından 2016-2017 yıllarında Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde klasik gitar bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Roland Dyens’in 2012 yılında yayınlanan “Les 100 de Roland Dyens” albümünde bestecinin 100 yeni solo gitar eserini içeren çalışmalarından biri olan “Ate Breve” adlı parça Anıl Gelenler’e ithaf edilmiştir. Solo ve oda müziği gruplarıyla birçok konser vermiş olan Anıl Gelenler, 2013 yılında “Çağsav Müzik” tarafından yayınlanan “Gitarla Buluşma” albümünde 2 parça seslendirmiştir. 2020 yılında Dubai Operası’nda, Theatre Royal Haymarket Production tarafından düzenlenen Broken Wings Müzikali performanslarında gitarist olarak yer almıştır. Yüksek Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Gitar Bölümü’nde 2017 yılında tamamlamış, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda “Sanatta Yeterlik” çalışmalarına başlayıp 2024 yılında “Roland Dyens’in müzikal dili ve ConcertoMaggio’nun önemine dair kapsamlı bir çalışma” başlıklı tez çalışmasıya tamamlamıştır. Halen İzmir Yaşar Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik Bölümü’nde doktor araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Biography

Anıl Gelenler, embarked on his musical journey by earning a full scholarship to Bilkent University’s Faculty of Music and Performing Arts in 2003, where he was mentored by Prof. Kağan Korad. He further enriched his musical prowess through active participation in masterclasses conducted by distinguished guitarists such as Costas Cotsiolis, Tilman Hoppstock, Marco Socias, Srdjan Tosic, Liviu Georgescu, Bosko Radojkovic, Thomas Kirchhoff, Anelio Desiderio, and Roland Dyens. Anıl Gelenler’s commitment to education and music is evident through his roles as a lecturer and academic coordinator at Bilkent University’s Department of Classical Guitar from 2012 to 2016 and a lecturer at Karabuk University from 2016 to 2017. A testament to his artistry, the piece “Ate Breve” from Roland Dyens’ album “Les 100 de Roland Dyens,” featuring 100 new solo guitar works, was dedicated to Anıl Gelenler. He has made significant contributions to the music community by giving concerts and masterclasses at the international Guitar festival in Ankara known as “Turkey Guitar Meetings”. His musical performances are marked by versatility, both as a soloist and within various chamber music ensembles. Notably, he recorded two pieces for the “Gitarla Buluşma” CD, published by “Cagsav Müzik.” Having completed his Master’s degree in Classical Guitar at the Mimar Sinan Fine Arts University in 2017, he started his “Doctor of Musical Arts” studies at the Anadolu University State Conservatory in the same year. He completed his thesis titled “A Comprehensive Study on Roland Dyens’s Musical Language and the Significance of ConcertoMaggio” in 2024. Currently, he is working as a doctor research assistant at the Department of Music, Faculty of Arts and Design, Yaşar University in İzmir.

Sevda Daysalı - (MEB. Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi)

Sevda DAYSALI
Sevda DAYSALI

9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik (Gitar) Eğitimi bölümünden mezun oldu.  İlk klasik gitar çalışmalarına Mete ÇARIKÇI ile başladı. Üniversite eğitimi boyunca Mehmet GÜRGÜN’ün öğrencisi olarak gitar eğitimini sürdürdü. Ricardo MOYANO, Bekir KÜÇÜKAY ve Erdem SÖKMEN’le master class çalışmaları yaptı. Uluslararası gitar festivallerinde  master class dersleri verdi. Solo ve duo projelerde bir çok konser ve resitallerle verdi. 2017- 2018 yıllarında Tuba AKKAYA – Sevda DAYSALI gitar duo olarak çeşitli konser salonu ve festivallerde sahne aldı. Halen İstanbul Avni AKYOL Güzel Sanatlar Lisesi’nde gitar öğretmeni olarak görevini sürdüren Sevda DAYSALI solo ve duo konser projeleri için repertuvar çalışmalarına devam etmektedir.

Doç. Okay Özdağ - (İskenderun Teknik Üniversitesi)

Okay ÖZDAĞ
Okay ÖZDAĞ

Okay Özdağ, gitarist, besteci ve akademisyendir. Repertuarı, kendi kompozisyonlarından, Anadolu halk ezgilerinin klasik gitar düzenlemelerinden ve klasik gitar edebiyatının farklı dönemlere ait eserlerinden oluşmaktadır. Birçok eserinde Anadolu müziğinin karakteristik -armonik, melodik, ritmik- öğelerini işlemiştir. Bu eserler birçok gitarist tarafından seslendirilmektedir. Müzik teorisi alanında uzmanlaşmış olan Özdağ, yüksek lisansını Almanya’da Hochschule für Musik und Tanz Köln’de yapmış, ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde doktora derecesini almıştır. Özdağ, Türk halk müziği eserlerini klasik gitar için düzenlemesiyle tanınır. 81 Anadolu Türküsü adlı projeyle 51 ülkeden usta gitaristler, bu türkü düzenlemelerini icra etmiştir. Bunun yanı sıra, Gitar Konçertosu No.1, Gitar Sonatı No.1, Gitar ve Vokal için şarkılar gibi önemli besteleri de bulunmaktadır.

www.okayozdag.com

Doç. Güray Alyörük - (Aksaray Üniversitesi)

Güray ALYÖRÜK
Güray ALYÖRÜK

İzmirli gitarist Güray Alyörük müziğe küçük yaşlarda piyano ile başladı. Daha sonra babasının desteğiyle klasik gitar çalışmaya başladı. Bir yıl süren kursiyerlik eğitiminin ardından 1999 yılında İzmir D.E.U. Devlet Konservatuvarının giriş sınavlarını kazanarak Kadircan Özdemir’in gitar sınıfına kabul edildi. Eğitimi sırasında çeşitli konserlerde solist olarak ve aynı zamanda oda müziği gruplarında da görev aldı. Elena Papandreou, Massimo delle Cese ve Emanuele Segre gibi dünyanın önde gelen gitaristlerinin ustalık sınıflarına katıldı. Kadircan Özdemir’in lise ve lisans sınıflarını tamamlayarak yüksek derece ile 2006 yılında mezun oldu.

Aynı yıl Yunanistan/Selanik Devlet Konservatuarının yüksek lisans sınavını tam burslu olarak kazandı ve Prof. Gerhard Reichenbach’ın gitar sınıfına kabul edildi. Güray Alyörük yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallere davet edilmiştir. Ayrıca uluslararası gitar yarışmalarında da ödüller almıştır. 2007 yılında Bulgaristan’ın Velingrad kentinde düzenlenen Uluslararası Balkan Gitar Festivali’nde birincilik ödülü ve “En İyi Balkan Müziği Yorumcusu” ve Yunanistan’ın Vissani kentinde düzenlenen 2. Mandolin ve Gitar Festivali’nde jüri özel ödülüne layık görüldü. 2008 yılında Gerhard Reichenbach’ın gitar sınıfından yüksek derece ile mezun oldu.

2015 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Bekir Küçükay’ın danışmanlığında Sanatta Yeterlik eğitimini tamamladı.

Güray Alyörük öğrenimi süresince birçok oda müziği ve solo resital vermiş, ülkemizde ve yurt dışında gerçekleştirilen gitar festivallerine davet edilmiştir. 2016 yılının Temmuz ayında Orkestra Ankara eşliğinde Gökhan Somel’in 1 numaralı gitar konçertosunu 10. Türkiye Gitar Buluşması kapsamında seslendirmiştir. Aktif konser yaşamının yanı sıra akademisyenlik kariyerini de sürdürmektedir. 2017 yılından beri Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Doçent olarak görev yapmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi İlter Cebeci - (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi)

İlter CEBECİ
İlter CEBECİ

1981 İstanbul doğumlu İlter Cebeci, gitar çalışmalarına 10 yaşında başladı. Ardından 1996 yılında İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümün’ de Melih Güzel ile devam etti. 1999 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Klasik Gitar Bölümü ‘nde Kağan Korad ile 3 yıl çalıştıktan sonra 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü’ne yatay geçiş yaptı. Burada lisans eğitimini Erdem Sökmen ile tamamladı. 2005 – 2008 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü Yüksek Lisans Programını Soner Egesel ile tamamladı. 2008 – 2012 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü Doktora (Sanatta Yeterlik) Programını yine Erdem Sökmen ile tamamladı. Pek çok kurumda gitar eğitmenliği yapmasının yanı sıra 2009-2011 yılları arası Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ‘nde Klasik Gitar Öğretim Görevlisi olarak görev almıştır. Eğitimcilik hayatının yanı sıra solo ve oda müziği grupları ile pek çok konser vermiştir.

Emekli Sanatçı Öğr. Gör. Erdem Sökmen ( İstanbul Üniversitesi)

Erdem SÖKMEN
Erdem SÖKMEN

İlk gitar eğitimine Raffi Arslanyan ile başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde kompozisyon ve gitar öğrenimi gördü. Cengiz Tanç, Cemal Reşit Rey, İlhan Usmanbaş ve Carlo Domeniconi ile çalıştı. 1982 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi armoni-kontrpuan, 1984’te de gitar bölümlerinden mezun oldu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda klasik gitar bölümünü başlattı. Aynı kurumda Sanatta Yeterlik unvanını aldı.

Eğitimciliğinin yanı sıra caz müziğiyle de ilgilenerek Passiflora adlı grubuyla çeşitli konserler verdi.

2013 yılından itibaren Hasan Meten ile gitar ikilisi olarak konserler veren ikilinin ‘1’ adlı bir albüm kaydı bulunmaktadır. Aynı zamanda Nağme Yarkın ile ‘Duende’adlı bir albüm kayıdı vardır ve halen Nağme Yarkın ile konserler vermektedir.Tuluğ Tırpan ,Volkan Öktem ve Eylem Pelit’ten oluşan ‘Terra Magica’ grubu ile de albüm kayderek konserlerine devam etmektedir.

Türk popüler müziğine de önemli katkılar sağlamış olan Erdem Sökmen solo albüm çalışmalarını sürdürmektedir.

Oğuzhan Kayalı

Oğuzhan KAYALI
Oğuzhan KAYALI

1993 yılında Edirne’de doğdu. Müzik ile ilişkileri çok erken yaşlarda başlayan Kayali bu yıllarda dayısı olan Tayfun Baş’dan ilk müzik derslerini aldı.  Edirne’nin Havsa ilçesinde  ilk okulu okuduktan sonra 2007 Yılında Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi klasik gitar bölümü giriş yetenek sınavını kazanarak, öğrenci olmaya hak kazanan Kayali, burada ilk olarak gitar çalışmlarına Emre Kanık ile ve daha sonra İlhan Köse ile devam etti. 2011 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın giriş sınavını kazanarak burada çalışmalarına devam etti. 2015 yazında Hollanda’da ve Almanya’da girdiği sınavları başarı ile geçerek, 2015-2016 döneminde Koblenz Uluslararası Gitar Akademisi’nde Ünlü Alman gitarist Hubert Kaeppel ile ”Postgraduate” programı adı altında 1 yıl eğitim gördü ve hemen sonrasında yüksek lisans eğitimine Köln Müzik Yüksekokulu’nda Gerhard Reichenbach ile devam etti.

Gitarist Kayalı’nın Almanya’da çalıştığı isimler arasında; Alexander S. Ramirez, Alfred Eickholt, Hans-Werner Huppertz, Judicael Perroy, Scott Tennant, Thomas-Müller Pering, Marco Socias ve dünyanın önde gelen gitaristleri  olarak kabul edilen David Russell ve Manuel Barrueco ile çalıştı. Kayali şu ana kadar pek çok yerde ulusal ve uluslararası olarak sahne alıyor, en önemli sahne aldığı yerler arasında Almanya’da Historische Stadthalle Wuppertal de bulunmaktadır. Şu anda gitarist Kayali Almanya ve Türkiye’de eğitim veriyor, aynı zamanda uluslararası artist ve gitar yarışmalarında juri üyeliği yapıyor.  Kayali İspanyol markası olan ’Royal Classics’’ tarafından sponsorludur.

Öğr. Gör. Halil Deniz Karaduman - (İstanbul Üniversitesi)

Halil Deniz KARADUMAN
Halil Deniz KARADUMAN

Müzik eğitimine küçük yaşlarda başladı. 2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın giriş sınavlarını kazanarak Öğr. Gör. Kadircan Özdemir’in öğrencisi oldu. Öğrenim hayatı boyunca Gothemburg Combo (David Hansson & Thomas Hansy), Enno Voorhorst, Pavel Steidl, Pepe Romero, Costas Cotsiolis, Diego Leveric, Roman Viazovskiy, Michael League gibi sanatçıların ustalık çalışmalarına katıldı.

​Çesitli solo resital ve oda müziği konserlerinin yanı sıra 2014 yılında Çağdaş Sanat Filarmoni Orkestrası eşliğinde J. Rodrigo’nun Concierto de Aranjuez gitar konçertosunu seslendirdi. 2017-2019 yıllarında İzmir Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen (yazar Dinçer Sümer, Yönetmen Murat Çidamlı) “Sandalım Kıyıya Bağlı” adlı müzikli oyunun müzisyen kadrosunda gitarist olarak yer aldı. 2019 yılında 2. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’ nin açılış konserinde ve Bodrum Konserleri kapsamında (Şef Lukas Karytinos) İzmir Devlet Opera ve Bale’ nin daveti üzerine konuk sanatçı olarak yer aldı. 2019 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ nın ve Bilkent Senfoni Orkestrası’nın solist seçmelerine J. Rodrigo’nun Concierto de Aranjuez eseri ile katılarak başarılı bulundu, bu eseri konservatuvar orkestrası (Şef Vladimir Lungu) ve Bilkent Senfoni Orkestrası (Şef Michael Maciaszczyk) ile seslendirmiştir. 2022 Yılında Smyrna Gençlik Orkestrası’yla konuk sanatçı olarak ve yine 2022 yılında 5. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nde Mersin Devlet Opera ve Balesi ile İ.Z.D.O.B. tarafından davet edilerek “Frida” balesinin temsilinde A. Márquez’in Danzón No.3 eserini seslendirdi. 2024 yılında Alice in Wonder.land (Şef Murat Kodallı, Yönetmen Bora Severcan) müzikalinde gitarist olarak görev aldı. Aynı yıl, An Opening adlı Neo-Klasik balenin aranjörlüğünü yaptı.

2015 Yılında D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı’nın lise devresinden yüksek başarı ile mezun oldu ve açılan sınavları kazanarak lisans devresine başladı. 2018 yılında D.E.Ü. Eğitim Fakültesi’nde pedagojik formasyon eğitimini başarıyla tamamladı. Lisans eğitimini D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Tahir Sümer’ in oda müziği ve Öğr. Gör. Kadircan Özdemir’ in gitar sınıfında tamamlayarak 2019 yılında üniversiteden derece ile mezun oldu. Halil Deniz Karaduman, 2020 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ nın yüksek lisans giriş sınavından birincilikle seçilerek ustalık eğitimini Erdem Sökmen’in sınıfında tamamlayıp, yüksek onur derecesi ile mezun oldu. 2021-2023 yılları arasında Ali Perret ile modal armoni ve kompozisyon üstüne çalışmalarda bulundu. “Klasik Gitar Çalış Tekniğine Metodolojik Kapsamda Yeni Bir Yaklaşım” (A New Methodological Approach to Classical Guitar Playing Technique) başlıklı yüksek lisans tezinin onaylanmasının ardından 2023 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programına (Doktora) kabul edildi. Gitar alanındaki çalışmalarını Erdem Sökmen ve Ricardo Daniel Moyano Capellino ile sürdürmektedir. Oda müziği alanındaki çalışmalarına ise, Prof. Begüm Çelebioğlu’yla devam etmektedir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda ögretim görevlisi ve Darüşşafaka Cemiyeti’nde usta öğretici olarak çalışmaya devam ederken aynı zamanda Erdem Sökmen’in asistanlığını yapmaktadır.

Öğr. Gör. Can Erdoğan - (Mersin Üniversitesi)

Can ERDOĞAN
Can ERDOĞAN

1977 yılında İstanbul’da doğan Can Erdoğan, klasik gitar çalışmaya  Ceyhun Şaklar’ın öğrencisi olarak başladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı (İ.Ü.D.K.) Gitar Bölümü’ne kabul edildi ve çalışmalarına Erdem Sökmen ile devam etti.

1997 ve 2001 yıllarında Yunanistan’da yapılan Uluslarası Volos Gitar Festivali’nde Thomas Müller-Pering, Anielio Desiderio, Joseph Urshalmi ve Costas Cotsiolis’in ustalık derslerine katıldı.

Lisans Öğrenim boyunca Alan Thomas, Gilbert Biberian ve Carlo Domeniconi ile çalışma imkanı bulan gitarist, 2001 yılında gerçekleşen “Yıldız Teknik Üniversitesi Gitar İcracılığı Yarışması”nda ikincilik ödülü kazandı.

1999-2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu ile çalışarak Sermet Çağan’ın “Ayak Bacak Fabrikası” ve F. Garcia Lorca’nın “Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü” adlı oyunları için müzikler düzenledi, besteledi ve icra etti.

2002 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine başladı ve burada Soner Egesel ile gitar, Hasan Uçarsu ve Özkan Manav ile teori, Melih Duygulu ile etnomüzikoloji çalıştı.

2002 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gitar dersleri veren Erdoğan, yüksek lisans eğitimini Mersin Üniversitesi’nde tamamladı.

Can Erdoğan 2003 yılından beri Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalışmaktadır.

Doç. Dr. Hale Birgül - (Mersin Üniversitesi)

Hale Birgül AKÇAKMAK
Hale Birgül AKÇAKMAK

1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Ertan Birol gitar sınıfından mezun oldu. Mimar Sinan Universitesinde  eğitimini sürdürdüğü yıllarda kompozisyon bölümünde  İlhan Usmanbaş ile Kontrpuan çalıştı.1999 yılında New York ‘ta MayFest davetlisi olarak konser verdi. 2000 yılında City Universiy Of New York’ta Lars Frandsen ile yüksek lisans programına başladı. Levenson Recital Hall’da Tania Leon’un düzenlediği Contemporary Music serisi konserlerinde misafir sanatçı olarak konserler verdi. 2001 yılında Vox Novus yeni müzik Topluluğu’nun düzenlediği konser dizilerinde İtalyan besteci Marco Oppedisano’un solo gitar için yazdığı “Movements for Guitar” adlı eserinin ilk seslendirilişini  ve kaydını gerçekleştirdi. Aynı yıl Suny Stony Brook Staller Center for Arts ‘ta Anna Povich Major ile flüt-gitar , Gerswin Hall ve Harbor Conservatory’de çeşitli oda müziği konserleri verdi. Cuny’de bulunduğu yıllar içerisinde Brian Willson’un doğaçlama, Douglas Cohen’in John Cage ve Morton Feldman üzerine seminerlerine katıldı ve performanslarda yer aldı( Music Circus , Levenson Recital Hall). Benjamin Verdery , Paul Gregory , Frederic Hand , Antigoni Goni , Jerry Willard gibi gitaristlerle çalışma fırsatı buldu.
2002 yılında Galata /Tripudio ‘da Christian Wolff’ un Taşlar’ı ( Stones) üzerine performans ve konserler gerçekleştirdi.

Mersin Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Gitar sanat dalındaki  görev yapmaktadır.  2013 yılından yana Aima Gitar atölyelerinin yürütücülüğünü sürmektedir. Aynı zamanda Müzikoloji alanında akademik yayınları bulunan sanatçı, performans araştırmaları alanında çalışmalarını sürdürmektedir.

Seminer ve Atölyeler

 5 Aralık, Perşembe  

“Isaac Albéniz’in Eserlerinden Asturias Örneğiyle Performans Anlayışlarının Gitar Düzenlemelerine Olan Etkileri”

Kerim Altınörs

Yer: MGÜ Eğitim Fakültesi 230

Saat: 17:00

 6 Aralık, Cuma  

“Bach’ın Chaconne Esseri: Çarpıcı bir Yorum İçin Yeni Bir Yaklaşım”

Carlo Marchione

Yer: MGÜ Eğitim Fakültesi 330

Saat: 17:00

 7 Aralık, Cumartesi  

“Carlos Seixas: Besteciyi Gitar Üzerinden Yeniden Keşfetmek”

Rebeca Oliveira

Yer: MGÜ Eğitim Fakültesi 230

Saat: 17:00

 8 Aralık, Pazar  

“Klasik Gitar İle Türkü Düzenlemenin Temel Yaklaşımları”

Okay Özdağ

Yer: MGÜ Eğitim Fakültesi 230

Saat: 17:00

Yarışma

Yarışmamız uluslararası çapta olup Türkiye’nin sayılı gitar yarışmalarından olma özelliğini taşımaktadır. Toplam 5 adet yaş kategorisi bulunmaktadır. Yüz yüze yapılacak elemeler MGÜ Balo Salonu ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde gerçekleştirilecektir.

Yarışma Şartnamesi

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Ankara Gitar Yarışması 6,7 ve 8 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Yarışmaya katılım ÜCRETSİZDİR.
Vatandaşlık farkı gözetmeksizin kurallar çerçevesinde herkes katılabilir. Tüm amatör ya da profesyonel adaylar başvurabilir.
Yarışma beş farklı yaş kategorisine ayrılmaktadır. E Kategorisi iki aşamadan oluşmaktadır (ön eleme ve final). Diğer kategoriler ise yalnızca tek aşamadır

A Kategorisi – 11 yaş ve altı (2013 ve sonrasında doğanlar)
Program: 3-5 dakikalık serbest program

B Kategorisi – 13 yaş ve altı (2011 ve sonrasında doğanlar)
Program: 5-8 dakikalık serbest program

C Kategorisi – 15 yaş ve altı (2009 ve sonrasında doğanlar)
Program: 8-10 dakikalık serbest program

D Kategorisi – 18 yaş ve altı (2006 ve sonrasında doğanlar)
Program: 12-15 dakikalık serbest program

E Kategorisi – 26 yaş ve altı (1998 ve sonrasında doğanlar)
Ön eleme 5-8 dakikalık serbest program
Final 15-17 dakikalık serbest program

Her yarışmacı, yaşı tuttuğu sürece birden fazla kategoride yarışma hakkına sahiptir.
Birincilik derecesi almış yarışmacı sonraki senelerde derece aldığı kategoride yarışamaz.
E Kategorisi ön elemesinde çalınan eser/eserler finalde tekrar edilemez.
Tüm eserler ezber çalınmalıdır.
Başvuru formunu gönderdikten sonra yarışma programı üzerinde değişiklik yapılamaz.
Her bir kategoride üç kişiden az yarışmacının olması durumunda sözü geçen kategori organizasyon tarafından iptal edilecektir.
Jüri üyeleri, katıldığı kategoride yarışan öğrencilerine ve/veya aile bağı olan adaylara puan veremez.
Jürinin kararı kesindir, itiraz edilemez.
Tüm elemeler seyirciye açıktır. Bunun için festivale aktif ya da pasif kayıt yaptırılmalıdır.
Görüntü/Ses kaydı alma ve canlı yayın yapma hakkı yalnızca Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne aittir, tüm yarışmacılar bu durumu kabul etmiş sayılmaktadır.
Puanlamalar aşağıdaki gibidir;

Birincilik: 93.00 – 100 Puan arası
İkincilik: 86.00 – 92.99 puan arası
Üçüncülük: 80.00 – 85.99 Puan arası
Katılım Belgesi: 00.00 – 79,99 Puan arası

Yarışma sonuçları her kategori sonrası duyurulacaktır. Birinci, ikinci ve üçüncülük derecesi elde etmiş olan yarışmacılar ödül kazanırken diğer yarışmacılar yalnızca katılım belgesi alacaktır.
Aynı puana sahip olan yarışmacılar jüri kararıyla sıraya konulacaktır.
Yarışma ödülleri en yüksek puana sahip olan ilk üç kişiye verilecektir.
Konser ödülleri yalnızca 93 ve üzeri puan alan yarışmacılara verilecektir.
Ödüller yarışmanın sonuçlandığı günün akşamı, konserden hemen önce yapılacak törende adaylara teslim edilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 1 Aralık 2024, 23:59 (yerel saat)

Son başvuru tarihinden sonra yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.
Aktif katılım ve yarışma kontenjanı sınırlıdır.
Reşit olmayan tüm yarışmacıların ebeveynlerinden imzalı izin yazısı alması zorunludur.
Yarışma organizatörü, katılımcıların (yarışmacılar, jüri, organizatörler, sergileyiciler veya diğer konuklar) karıştığı herhangi bir yaralanma veya kazadan veya yarışma mekanında eşyalarının hasar görmesinden/çalınmasından kaynaklanan her türlü sorumluluğu reddeder.

Başvuru yapan her yarışmacı yukarıda yer alan tüm kuralları kabul etmiş sayılmaktadır.

Jüri Üyeleri

A Kategorisi

Rebeca Oliveria, Tuncer Önder, Okay Özdağ, Tuba Akkaya, Sevda Daysalı

B Kategorisi

Gerhard Reichenbach, Melih Güzel, Tuba Akkaya, Kerim Altınörs, Oğuzhan Kayalı

C Kategorisi

Omán Kaminsky, Tuncer Önder,Okay Özdağ, Tuba Akkaya,Sevda Daysalı

D Kategorisi

Đani ŠEHU, Neno Munitić, Erdem Sökmen, Kerim Altınörs, Oğuzhan Kayalı

E Kategorisi

Carlo Marchione, Gerhard Reichenbach, Omán Kaminsky, Đani ŠEHU, Neno Munitić

Sponsorlar

Bu program Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.