Üniversitemiz Otizmli Öğrencilerinden Oluşan ‘Bizim Orkestra’ dan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününe Özel Konser

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bir araya gelen otizmli, görmeyen ve az gören müzisyenlerden oluşan müzik grubu “Bizim Orkestra” 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününe özel konser düzenledi.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Bizim Orkestrada yer alan müzisyenlerin bireysel çalışmaları sahnelenirken ikinci bölümde Bizim Orkestra tarafından sırasıyla; Hatırla Sevgili, Domates, Biber, Patlıcan ve Memleketim şarkıları seslendirildi. Konserde ayrıca 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne özel klip çekimi gerçekleşti.

Bizim Orkestra Üyelerinden Ahmet Mert Yalçın’ın annesi Emel Yalçın; “Oğluma 3 yaşındayken otizm tanısı konulduğunda dünya başıma yıkılmış gibi hissettim. O şok etkisinden kurtulunca hızlı bir şekilde mücadeleye başladık. Süreç içerisinde Ahmet’in müziğe yeteneğinin olduğunu fark ettik ve şimdi müzikle hayata tutunuyoruz. Anne babalar olarak çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa yapıyor, çocuklarımıza hayatı kolaylaştıran bir sistemin olmasını diliyorum” dedi.

Bizim Orkestra Üyelerinden Çağrıhan Atyıldız’ın annesi Yasemin Atyıldız ise “Geldiğimiz noktada otizmliler artık daha çok toplumun içinde. Toplum içinde melek olarak adlandırdığımız otizmli çocukların bizlerden daha çok desteğe ve ilgiye ihtiyaçları var” diyerek Üniversitemiz akademisyenlerine, otizimli çocuklar konusunda yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.

Öğretim Görevlisi Rüveyda Sultan Ünver ve Araştırma Görevlisi Mert Ergül’ün eğitimleriyle müzik kariyerlerine devam eden Bizim Orkestra Üyeleri; Hamza Atakul, Hakan Atakul, Çağrıhan Atyıldız, Burak Berk Boyar, Şevval Koç, Çağla Kıcır, Durul Tura, Buğra Çankır, Ahmet Mert Yalçın, Betül Ela Dönmez ve Okan Bezgin’in verdiği konser büyük beğeni topladı.

Fotoğraf Galerisi