Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde Engelsiz Müzik Kütüphanesi Birimi kuruldu.
Engelsiz MGÜ Öğrenci Birim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Gülbahar Urhan öncülüğünde kurulan Engelsiz Müzik Kütüphanesi görmeyen öğrencilere donanım ve yazılımlarla destek sağlarken, aynı zamanda Türkiye’de üniversite bünyesinde kurulan ilk görmeyen bireyler için erişilebilir nota üretim merkezi olma özelliği taşıyor.
Kütüphane bünyesinde bir de Engelsiz Müzik Laboratuvarı yer alıyor. Laboratuvarda Jaws For Windows ekran okuma programı ve görmeyen bireyler için erişilebilir nota yazma ve basma programı olan Goodfeel programı yüklü bilgisayarlar ve Focus 14, Focus 40 kabartma ekranları da yer alıyor.
“Görmeyen Bireylerde Müzik Eğitimi” dersi ile 842 eser erişilebilir hale getirildi.
Türkiye’de ilk kez Müzik Eğitimi Bölümü lisans programında yer almak üzere açılan “Görmeyen Bireylerde Müzik Eğitimi” dersi ile 5 kitap, toplamda 842 eser erişilebilir hale getirilirken, Türk Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği alanları öncelikli olmak üzere kabartma nota arşivi için ihtiyaç duyulan kaynaklarda erişilebilir hale getirilmeye devam ediyor.
Görmeyen Bireyler için Sertifika programları açılacak.
Yeni dönemde birim tarafından yürütülecek “görmeyen bireylerde müzik eğitimi”, “görmeyen bireyler için kabartma nota eğitimi” gibi Sürekli Eğitim Merkezi çatısı altında çeşitli sertifika programların açılmasını ve Engelsiz Kütüphane Topluluğu’na katılan öğrencilere kabartma nota ve görmeyen bireylerde müzik eğitiminde yararlanılan teknolojilerin öğretilmesi amaçlanırken engellilik alanlarına yönelik çeşitli farkındalık etkinlikleri de düzenlenecek.