Erasmus+ Programı kapsamında Erasmus+ Personel Eğitim Alma hareketliliği için başvurular alınacak ve seçimler yapılacaktır. Başvuru tarihleri 07.04.2025-20.04.2025 olarak belirlenmiştir. Tüm seçim ve yerleştirme işlemleri E-devlet Kapısı platformu üzerinden ve çevrimiçi olarak yürütülecektir (https://turnaportal.ua.gov.tr/).
Çevrimiçi başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve başvuru belgelerinin çevrimiçi olarak yüklenebilmesi için belirlenen tarih aralığına uyulması ve başvuruların son güne bırakılmaması gerekmektedir. TURNA PORTAL Kapısı platformu üzerinde yapılandırılan başvurular son tarih olan 20.04.2025 tarihinde saat 17:00 itibariyle kapanacak, belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge girişi yapılamayacaktır. Ayrıca, sisteme belge/ bilgi girişi sırasında aksaklık yaşanması durumunda Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. E-mail yoluyla iletilen belgeler kabul edilmeyecektir.
Başvuru değerlendirmelerinde kullanılacak kriterler EK1’de yer almaktadır belirlenmiştir.
Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında 2 personelimize hibe verilecektir. Hibe proje kullanım durumuna göre bu sayı 3 olabilecektir. Faaliyet kapsamında 3+2 ( 3 gün hareketlilik, 2 gün seyahat) ya da 5 (5 gün hareketlilik ve seyahat desteği olmadan) olacak şekilde hibe verilecektir.
Başvuru Başlangıç: 07.04.2025
Başvuru Bitiş: 20.04.2025
Sonuçların İlanı: 30.04.2025
Başvuru Sonuçlarına İtiraz tarihleri: 01.05.2025-08.05.2025 ( bu tarihten sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır). İtirazlar Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ne e-mail yoluyla erasmus@mgu.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır.
Programdan Feragat Etmek İçin Son Tarih: 31.05.2025
Başvuru ile detaylar için Eklerde yer alan belgeler incelenmelidir.
EK1: Eğitim Alma Bilgilendirme Dökümanı ve Seçim Kriterleri
EK2: Anlaşmalı Üniversitelerin Listesi
EK4: Eğitim Alma Anlaşması (Staff Training Mobility)
Erasmus+ Programı, imkânı kısıtlı katılımcıların programa katılımını teşvik etmektedir. İmkânı kısıtlı olan kişi, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu projeye/hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen potansiyel katılımcıdır.
İçerme Desteği sahibi katılımcı seçildikten sonra, katılımcının ilave hibe talebi varsa, yaklaşık ek masrafları belirlenir ve katılımcının faaliyeti başlamadan önce İçerme Desteği Talep formu doldurularak gerekli kanıtlayıcı belgelerle birlikte yasal temsilci imzasıyla bu talep yükseköğretim kurumu/konsorsiyum koordinatörü tarafından Merkezin onayına sunulur.
Yukarıda bahsedilenlerin sizin için geçerli olduğunu düşünüyorsanız, ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.