Öğr. Gör. Serkan ÇOLAK
serkancolak@mgu.edu.tr
Dahili: 1747
Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Öğr. Gör. Dr. Serkan ÇOLAK

Müzik Teknolojisi Bölümü

Ses mühendisliği kariyerini aktif olarak sürdürmekte olan Serkan ÇOLAK, aralarında Volkswagen Arena, Zorlu PSM, ATO Congresium, CSO Ada, gibi ülkemizin önemli konser mekanlarında, Pandami Müzik ve Sertab Erener, Murat Boz, Melike Şahin, 5 Quartet, Majnoon, Mavi Siyah, Çağan Şengül, Emre Fel, Resul Dindar, Musa Eroğlu gibi birçok sanatçı ve organizasyonun teknik ekibinde yer aldı.

Biyografi

1990 yılında doğdu. 2007 yılında kabul edildiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı, Bando Şefliği programından 2011 yılında mezun oldu.

2014 yılında girdiği Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Ses Teknolojileri Yüksek Lisans Programından 2018 yılında “Konvolüsyon yöntemi ile elde edilen akustik modellemelerin gerçek mekân yansımaları ile karşılaştırılması” başlıklı yüksek lisans tezi ile mezun oldu.

2019 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Müzik ve Güzel Sanatlar Enstitüsü, Müzik Bilimleri doktora programına başladı. Bu programı, 2024 yılında “Ultrasonik hoparlör sistemlerinde kullanılan modülasyon türlerinin karşılaştırmalı analizi” başlıklı doktora tezi ile tamamladı.

2019-2022 Yılları arasında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Müzik Teknolojisi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev aldı. 2022 yılından itibaren aynı bölümde Öğretim Görevlisi unvanı ile çalışmalarını sürdürmektedir.

 
Ses Mühendisliği Kariyeri:

Ses mühendisliği kariyerini aktif olarak sürdürmekte olup, aralarında Volkswagen Arena, Zorlu PSM, ATO Congresium, CSO Ada, gibi ülkemizin önemli konser mekanlarında, Pandami Müzik ve Sertab Erener, Murat Boz, Melike Şahin, 5 Quartet, Çağan Şengül, Emre Fel, Resul Dindar, Musa Eroğlu gibi birçok sanatçı ve organizasyonun teknik ekibinde yer aldı. 2024 yılında Beşiktaş Tüpraş Stadyumunda gerçekleştirilen Andrea Bocelli, Yalın, Hayko Cepkin, Ajda Pekkan konserlerinin sistem kurulum ve optimizasyon çalışmalarında bulundu. Devlet Çoksesli Korosu, Hacettepe Senfoni Orkestrası gibi önemli kurumların da içinde bulunduğu orkestra ve toplulukların konser kayıtlarının yanı sıra birçok albüm ve projenin stüdyo kayıtlarında kayıt mühendisi olarak çalıştı.

 

İlgi Alanları:

Konser Ses Mühendisliği

Canlı Kayıt Mühendisliği

Miks ve Mastering Mühendisliği

 

Tamamladığı Bazı Eğitimler:

Meyersound System Design and Optimization

Meyersound Low Frequency Control

Dante System Level I-II

 

Yürüttüğü Dersler:

TEK 307 Miks I

TEK 308 Miks II

TEK 327 Sahne Seslendirme Tekniklerine Giriş

TEK 302 Sahne Seslendirme Teknikleri

TEK 306 Canlı Kayıt

TEK 312 Analitik Dinleme

TEK 305 Edit

TEK 405 Müzik Endüstrisi

RTV 111 Ses Teknolojisinin Temelleri

RTV 204 Yayıncılıkta Ses Teknolojisi

RTVS 217 Ses Kurgusu

TEO 108 Müzik Yazılımlarına Giriş