Türk sanatları alanında uzmanlaşmış, özellikle geleneksel Türk resim (minyatür) sanatına yaptığı katkıları ve akademik çalışmalarıyla tanınan bir sanatçı, akademisyen ve yazardır. Geleneksel Türk resim sanatının felsefi, estetik ve dil ilişkileri üzerine önemli eserler vermiştir.
1998 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nden mezun olan Konak, 2001 yılında yüksek lisansını, 2007 yılında sanatta yeterlik eğitimini tamamlamıştır. 2017 yılında doçent, 2023 yılında profesör unvanını almıştır. Akademik kariyeri boyunca Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde görev almış, halen Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Sanatın yanı sıra edebiyatla da ilgilenen Konak, üniversite yıllarında Lakin Kültür Sanat Edebiyat dergisini yayımlamış ve çeşitli edebiyat dergilerinde şiirleri yer almıştır. 2009-2011 yılları arasında URART Kültür ve Sanat Derneği başkanlığını yürütmüş, TSEG, Sessizler Tekkesi, Teorik Atölye ve Küçük Bir Şey Yap gibi sanat topluluklarını kurmuştur. Ulusal ve uluslararası düzeyde sempozyum, kongre, konferans, çalıştay, sergi ve bienaller düzenleyerek proje tasarımcısı, küratör ve koordinatör olarak görev yapmıştır.
Minyatür sanatına kattığı özgün yorumlarla dikkat çeken Konak, geleneksel teknikleri ahşap, metal, tuval, seramik ve taş gibi farklı malzemelere uygulamanın yanı sıra disiplinler arası bir yaklaşımı benimseyerek eserleri arasında enstalasyon ve üç boyutlu çalışmalara da yer vermiştir. Figür ağırlıklı kompozisyonlarında insan, hayvan ve doğa öğelerini stilize ederek özgün bir kimlik oluşturmuştur.
Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış bilimsel makaleleri ve akademik toplantılarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Ayrıca sanat eleştirisi yazıları yazmış ve Boş Özne Dolu Nesne, Gülün Kalbi Yok ve Biçimsiz Aşk isimli üç kitabı yayımlanmıştır.