*2. – 5. – 7. çalıştaylar canlı olarak yayınlanacaktır, tüm çalıştaylar daha sonra youtube hesabına yüklenecektir.
2nd 5th 7th Workshops will be broadcast live, all workshops will then be uploaded to our youtube account.
*ENG olarak işaretlemiş çalıştaylar İngilizce olacaktır.
Workshops marked as ENG will be in English.
*Öğrenciler çalıştaylara katılacakları gün HES kodları sorgulanarak kampüsten içeri alınacaklardır.
*Çalıştaylara katılacak öğrenciler çalıştay günü gerçekleştirilecek diğer etkinlikleri takip edebilirler, diğer günler yoğunluk yaşanmaması adına etkinlikleri online olarak takip etmelidirler.
*Etkinliklere katılacak kişiler enstrüman çalma anında tek, diğer zamanlarda çift maske kullanmalıdırlar.
*Etkinlik toplu değil bireyseldir.
*İlan edilen kişiler etkinlikten önceki hafta içerisinde yapılmış güncel covid-19 test sonuçlarını bildirmekle yükümlüdür.
*Herkes yanında yedek maske ve dezenfektan bulundurmalıdır.
Genel Sanat Yönetmenliğini Ankara MGÜ öğretim üyesi ve Turkish Viola Society Başkanı Barış Kerem Bahar’ın yaptığı 1. ULUSAL VİYOLA GÜNLERİ, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Turkish Viola Society işbirliğiyle 05-10 Nisan 2021 tarihleri arasında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilecek.
Sanat ile kültür, kültürel kimlik ile toplum arasındaki ilişkiyi en doğru biçimde yorumlayabilen, Türkiye’nin kültür-sanat kavrayışı ve hedeflerine de etki edebilen bir kurum olmak vizyonuyla yola çıkan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, ülkemizin değerli akademisyen ve sanatçılarından Prof. Erol Parlak’ın rektör olarak atanmasıyla Türkiye’de alanındaki ilk ihtisas üniversitesi olarak kuruldu.
Turkish Viola Society’nin bağlı olduğu International Viola Society 1968 yılında Franz Zeyringer tarafından kuruldu. Bugüne dek 46 defa farklı bölgelerde kongreler düzenlendi. Yirmi ülkede temsilcilikleri olan topluluğun resmi parçası olan Turkish Viola Society’nin temelleri ise Türk eserlerini seslendirmek ve Türkiye’de klasik müzik ile ilgili gelişmeler üzerine sunum yapmak üzerine 46. Uluslararası Viyola Kongresi için Poznan/Polonya’ya davet edilen Barış Kerem Bahar tarafından Polonya’da atıldı. 2020 yılında uluslararası organizasyonun onayıyla International Viola Society’nin bir bölümü olarak oluşturulan TVS, 2021 yılından itibaren Türkiye’yi uluslararası platformda temsil etmenin yanı sıra Ulusal Viyola Günleri’ni düzenleyerek farklı türlerdeki etkinliklerle ülkemizdeki viyola sanatçıları, akademisyenler ve eğitimcileri bir araya getirecek.
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Erol Parlak’ın himayelerinde gerçekleştirilecek 1. Ulusal Viyola Günleri’nde Turkish Viola Society Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Barış Kerem Bahar, Başkan yardımcısı Prof. Beste Tıknaz Modiri, Prof. Burcu Yazıcı, Doç. Eren Tuncer, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Viyola Grup Şefi Artemis Sis Balkız, Doç. Tayfun İlhan ve Can Okan’ın vereceği konserlerin yanı sıra Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece’nin moderatörlüğünde Güzel Sanatlar Liseleri, Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Fakülteleri öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları, önemli yay yapımcısı Ufuk Güler’in sunum ve atölye çalışmaları, pilates eğitmeni Gülşah Haspolat’ın müzisyenler için beden egzersizleri çalışmaları, ülkemizin önemli akademisyen, eğitmen ve sanatçılarının bir araya geleceği panel, konferans ve çalıştaylar yer alacak.
İnternet üzerinden yayınlanması planlanan etkinlikler pandemiye göre sınırlı bir izleyici kitlesine de açık olacak.
Etkinlikler ile ilgili detaylı program 15 Şubat 2021’de açıklanacak, çalıştaylar için 1 Mart 2021 tarihine kadar ön başvurular alınacak.
“Bu form 7-8-9 Nisan 2021 tarihlerinde 1. Ulusal Viyola Günleri kapsamında gerçekleştirilecek viyola performans çalıştaylarına başvuru amaçlıdır.
Eksiksiz olarak doldurulan form 1 Mart 2021 tarihine kadar bkerembahar@mgu.edu.tr adresine gönderilmelidir.
Katılım için yapılan başvurularda yoğunluk yaşanması durumunda başvuru gün ve saati göz önünde bulundurularak katılacak kişiler belirlenecektir.
Çalıştaylarda kaç öğrenci ile ne kadar süre ders yapacağını çalıştayı gerçekleştirecek eğitmen belirleyecektir.
15 Mart 2021 tarihinde viyola performans çalıştaylarına katılacak kişiler ve gün/saat bilgileri TVS yönetimi tarafından onaylanarak ilan edilecektir.
İlan edilen kişiler etkinlikten önceki hafta içerisinde yapılmış güncel covid-19 test sonuçlarını bildirmekle yükümlüdür.
Çalıştaya katılacak öğrenciler kendileri için belirlenen saatten 1 saat öncesinden itibaren kendileri için ayrılan çalışma odasında tek başlarına çalışabilecek, çalıştay saatinde ise pandemi önlemleri gözetilecek şekilde birebir ders yapacaktır. Etkinlik toplu değil, bireyseldir.
Tüm etkinliklerin online olarak sosyal medya hesaplarımız üzerinden yayınlanması planlanmaktadır. Ancak pandemi koşullarına göre sınırlı sayıda izleyiciye açık olup olmama durumu Mart ayı içerisinde gelişmeler ışığında belirlenerek açıklanacaktır.”
1. Ulusal Viyola Günleri-Türkiye
1st National Viola Days-Turkey